Uudis

Põnevad heitlused Kalevi Suvejooksul

Põnevad heitlused Kalevi Suvejooksul

Eesti ühe pikema traditsiooniga rahvaspordiüritus – 42.Kalevi Suvejooks orienteerumises meelitas Harjumaale, Kodasoo metsadesse 500 orienteerujat. Vihmase nädala lõpetas ilusa suvise ilmaga toimunud võistlus, kus eestlastele pakkusid konkurentsi külalised Lätist, Soomest ja Rootsist.

Laupäevaste lühiraja tulemuste põhjal toimunud tagaajamisvõistluses selgus mitmes klassis paremusjärjestus alles lõpu eel. Naiste põhiklassis pidid esimese päeva võidu järel liidrina 7,8 km ja 22 kontrollpunktiga rajale läinud Viivi-Anne Soots suutis jälitajad selja taga hoida, kuigi lõpus mahtus esikolmik 34 sekundi sisse. Kogu raja üksi jooksunud Viivi-Anne Soots konkurente metsas ei näinud, hoolimata lõpu eel tehtud vigade tõttu kaotatud ajast.
Meeste põhiklassis esimese päeva võitja Sander Vaher pikale, 14.9 km ja 29 kontrollpunktiga rajale ei startinud. Täna esimesena startinud Timmo Tammemäe juhtis pikalt võistlust, kuid võitjana finišeeris kümme päeva tagasi rahvusvahelisel seiklusspordi Aafrika-ekspeditsioonil edukalt esinenud Silver Eensaar. Otsustavad sündmused toimusid pärast 10ndat kilomeetrid soisel ja piiratud nähtavusega maastikuosal, kus hilisem võitja oli sunnitud peatuma jalatsipaelasid sidumiseks, kuid oli keeruliste kontrollpunktide läbimisel kindlam ning saavatus edumaa, millest piisas lõpujooneni.

Naiste põhiklassi tulemused (kahe päeva summas):

1. Viivi-Anne Soots Saue Tammed 01:26.40
2. Marianne Haug Võru/Võru spordikool 01:26.54
3. Kirti Rebane Tammed 01:27.14

Meeste põhiklassi tulemused (kahe päeva summas):
1. Silver Eensaar OK Põlva Kobras 02:16.33
2. Ats Sõnajalg KEKRSK 02:19.31
3. Erkki Aadli Saue Tammed 02:19.36

Täielikud tulemused www.suvejooks.ee

Järgmine Kalevi Suvejooks toimub 9.-10.juuli 2016 Lääne-Virumaal Miila ümbruse metsades.