Uudis

Juunioride MM algab pühapäeval sprindidistantsiga

Juunioride MM algab pühapäeval sprindidistantsiga

Lõuna-Norras Raulandis algab pühapäeval 5. juulil juunioride MM orienteerumisjooksus, kus avaalana toimuval sprindidistantsil selgitatakse maailmameistrid lähedalasuva linnakese Åmoti parkides ja tänavatel.
Eesti koondisesse kuuluvad neidudest Margret Zimmermann (Kape), Marianne Haug (Võru), Triinu Rooni (Orvand) ning noormeestest Tanel Papp (Võru), Janek Piirisild (Võru), Heino Ollin (Rakvere/Sävedalens AIK).
Võistkonna treener-esindaja on Vallo Vaher.

Kõik võistlusdistantsid, välja arvatud avaalana peetav spint, joostakse Raulandi lähistel metsaga kaetud mägedes kõrgusel 700-1100 ü.m.p. Võistlusmaastik on Norrale iseloomulik: kase- ja männimetsaga kaetud suured nõlvad, mida liigendavad arvukad suuremad ning väiksemad sood ja vaheldusrikas reljeef.
Teatemaastik on veidi erinev ning nõuab täpsust ja õigeaegset tempovahetust: lubatakse rohkem avatud alasid, mis vahelduvad mikroreljeefi ja väga erineva suurusega nõlvadega.Joostavus ja nähtavus on üldiselt head, kuigi mõnes kohas võib alustaimestik võistlejate hoogu pidurdada. Võistlusmaastiku väiksel osal on mäesuusakeskus.
Kokku võistleb juunioride MMil 302 orienteerujat 40 riigist.
Juunioride MMi programm:
pühapäev 5.juuli (kell 11-14.30) – sprint; esmaspäev 6.juuli (11.30-14.30) – lühiraja kvalifikatsioon; teisipäev 7.juuli (12-15.30) – lühiraja finaal; neljapäev 9.juuli (9-16) – tavarada; reede 10.juuli (M20: 9-11; N20: 10.20-12.15) – teade.
Tulemused, intervjuud ja fotod tulevad võistluste kodulehele: http://jwoc2015.org/.
Fotol Eesti juunioride koondis 2015. Vasakult Margret Zimmermann, Janek Piirisild, Triinu Rooni, Tanel Papp, Marianne Haug ja Heino Ollin. Foto: Vallo Vaher