Uudis

Parim eestlane juunioride MMi lühirajal oli Marianne Haug

Parim eestlane juunioride MMi lühirajal oli Marianne Haug

Juunioride MMi lühiraja finaalis oli täna eestlastest parim Marianne Haug, kes sai 35. koha. Tüüpilisel Põhjamaa kaljumaastikul domineerisid oodatult Skandinaaviamaade ja Šveitsi esindajad.
Naisjuunioride klassis jäi võit korraldajate rõõmuks Norrasse: Anine Ahlsand kaotas kahe kolmandiku peal rajast rootslanna Johanna Öbergile veel 2 sekundit, kuid kindlalt joostud viimane 1,2-kilomeetrine rajalõik viis ta 14-sekundilise eduga rootslanna ees võitjaks. Pronksi sai Sandrine Müller Šveitsist. Esikümnesse jõudsid 3 norralannat, 3 rootslannat, 2 soomlannat ja 2 šveitslannat.
Naiste finaaljooksus tegid nii mõnedki soosikud rajal suuri vigu, mis jättis nad välja nii poodiumikohast kui ka lausa esikümnest. Kolmest finaali pääsenud eestlannast saavutas parima tulemuse Marianne Haug, kes kommenteeris oma sooritust järgmiselt: „Jooksuvorm oli päris hea, aga head orienteerumisrütmi ei saavutanud ja tegin mitmeid pisivigu. Sooritusega rahule jääda ei saa, kuigi MM-debüüdi kohta koht kõige hullem polnudki, aga olen kindlasti võimeline enamaks.“

Väljavõte tulemustest:
Naisjuuniorid 3,6 km 18 KP, 110 m tõusu
1) Anine Ahlsand NOR 26:57
2) Johanna Öberg SWE 27:11
3) Sandrine Mueller SUI 27:14
4) Anna Haataja FIN 27:30
5) Ingeborg Eide NOR 27:48
6) Tilda Johansson SWE 27:55

35) Marianne Haug EST 33:41
47) Triinu Rooni EST 36:22
58) Margret Zimmermann EST 40:53

Meesjuunioride seas läks kuld meie põhjanaabrile Olli Ojanahole. Ainsa eestlasena oli finaalis Heino Ollin, kes lõpetas 45. kohaga. Heino Ollini kommentaar: „Juba esimese kontrollpunktiga tegin suure vea, mis lõhkus hea orienteerumisrütmi. Rütm jäigi raja lõpuni saavutamata. Füüsilise vormiga olen hetkel tegelikult päris rahul, suutsin tõusudel korralikult pingutada.“

Väljavõte tulemustest:
Meesjuuniorid 4,2 km 19KP, 140 m tõusu
1) Olli Ojanaho FIN 25:13
2) Erik Andersson SWE 25:27
3) Sven Hellmuller SUI 26:16

45) Heino Ollin EST 34:01
Meesjuunioride 20 B-finaalis sai Tanel Papp 16. koha.
Homme on juunioride MMil puhkepäev ning võitlused jätkuvad neljapäeval tavaraja finaaliga.