Uudis

Veteranide MMil võitsid eestlased sprindis kaks pronksmedalit

Veteranide MMil võitsid eestlased sprindis kaks pronksmedalit

Göteborgis toimuvatel veteranide orienteerumise maailmameistrivõistlustel on osalemas 162 Eesti orienteerumisveterani. Esimesed maailmameistrid selgusid sprindirajal, kus eeljooksude sõelast pääsesid A-finaali medaliheitlusse ka mitmed meie orienteerujad.
Finaaljooksu tihedas konkurentsis suutsid end medalile joosta kaks Eesti naisorienteerujat. Naiste W35 klassis, kus võidutses paljukordne maailmameister Simone Niggli Šveitsist, suutis pronksmedali väärilise jooksu teha Anu Åkerman. Naiste W40 klassis võitis pronksmedali Kirti Rebane. Selle klassi maailmameistriks krooniti Yvonne Gunell Soomest.
Lisaks medalivõitudele jõudsid eestlastest esikümnesse Rein Küttim, kes saavutas M75 klassis 6. koha ja Triin Vask, W45 klassis 7. koht.
Veteranide maailmameistrivõistlused jätkuvad tavaraja kvalifikatsiooni jooksudega ja tavaraja maailmameistrid selguvad laupäeval.