Uudis

Eesti teatemeeskond MM-il esmakordselt esikuuikus

Eesti teatemeeskond MM-il esmakordselt esikuuikus

Orienteerumise MM-võistlustel Šotimaal tegi Eesti teatemeeskond ajalugu, jõudes esmakordselt esikuuikusse. Kahe aasta eest Soomes saadi seitsmes koht, siis jooksid võistkonnas Olle Kärner, Timo Sild ja Lauri Sild.
Meeste teatevõistlus oli väga tasavägine ja põnev, kuid praktiliselt kogu võistluse vältel oli liidripositsioon Šveitsi käes. Fabian Hertner tuli liidrina esimesest vahetusest ning otsustava vahe tegi jälitajatega teisel etapil sisse eile lühirajal maailmameistriks kroonitud Daniel Hubmann. Ankruetapil hoidis Matthias Kyburz saavutatud edu. Liidrite selja taga aga käis põnev võistlus järgmistele kohtadele, kus positsioonid tihti vahetusid. Sander Vaher tegi taas väga hea soorituse avavahetuses, kust tuli 9. kohal, kaotades liidrile vaid 1.27. Teises vahetuses tõstis Lauri Sild võistkonna 7. kohale, jõudes teatevahetusse 3.41 pärast liidrit. Ankruetapil möödus Timo Sild Lätist ja oli viienda-kuuuenda koha heitluses pidevas silmsidemes Tšehhi ankrumehega, kelle kättesaamisest jäi lõpuks siiski 14 sekundit puudu. Kuues koht tuli kaotusega 3.59 võitjatele. Peale Šveitsi jäid ettepoole veel Norra, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Tšehhi. Kõik kolm eestlast tegid tehniliselt väga hea soorituse, võrreldes eelmise päeva lühirajaga oli ankrumees Timo Sild pärast teatevõistlust märksa rõõmsam: „Paistab, et eilne võistlus toimis hea lahtijooksuna, sest tundsin ennast täna füüsiliselt märksa paremini ja jõudsin konkurentidega sammu pidada.“
Naiste teatejooksu valitsesid taanlannad nagu mõne päeva eest sprinditeateski. Esimesel etapil sai Maja Alm sisse minutilise edu, mille Ida Bobach teisel etapil neljale minutile kasvatas ning ankruetapil defileeris Emma Klingenberg finišisse kolm minutit enne Norra ja Rootsi naiskondi. Eesti naiskonnas tegi oma debüüdi MM-teates ülikogenud Elo Saue, kes andis teate Sigrid Ruulile üle 11-na, 6.03 liidrist. Sigrid Ruul finišeerus 14. kohal, kaotust liidrile 16.51. Ankruetapil tõstis Evely Kaasiku naiskonna tagasi 11-ndaks, kaotus võitjatele oli lõpuks 22.04.
Reedel on MM-i viimane võistluspäev, mil võisteldakse pikimal distantsil, tavarajal.