Uudis

IOF langetas orienteerumisspordi tuleviku osas olulise otsuse

Orienteerumise MM-võistlustel Šotimaal toimus puhkepäeval Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni (IOF) erakorraline kongress, mille päevakorras oli üksainus küsimus – kas hakata tulevikus pidama vaheldumisi eraldi MM-võistlusi loodusmaastikel joostavates n-ö metsa-distsipliinides ja linnakeskkonnas joostavatel n-ö sprindidistantsidel. Kolme aasta eest ei saanud analoogiline ettepanek kongressi toetust, kuid seekord jagunesid hääled 24 : 9 MM-ide lahutamise kasuks. Esimene puhas „metsa-MM“ toimub 2019. aastal ning aasta hiljem toimub esimene „sprindi-MM“. Senise programmiga, mis sisaldab kõiki alasid, toimuvad veel juba korraldamisel olevad MM-võistlused 2016. aastal Rootsis, 2017. aastal Eestis ja 2018. aastal Lätis.
Täna on MM-il viimase alana kavas Šoti mägismaal joostav pikk ja raske tavarada, kus eeldatav võiduaeg naistele on 75 minutit ja meestele 95 minutit.
Eestlaste stardiajad eesti ajajärgi: Sigrid Ruul – 13.19, Annika Rihma – 13.55, Timo Sild – 15.03, Lauri Sild 15.33.
On-line jälgimine: http://www.woc2015.org/info/long-glen-affric