Uudis

MM-i tavarajal oli 22. kohaga eestlastest parim Timo Sild

MM-i tavarajal oli 22. kohaga eestlastest parim Timo Sild

Šotimaal, Invernessis lõppes tänavune orienteerumise MM tavarajaga. Meeste 15,5 km rajal saavutasid oma senised parimad MM-i tavaraja kohad vennad Timo ja Lauri Sild, kes olid vastavalt 22. ja 23., kaotades võitjale üle 11 minuti, teineteisest lahutas neid vaid 18 sekundit. Tehniliselt tegid mõlemad hea soorituse, mõned minutid läksid Timol kaduma vale teevalikuga raja pikimal etapil. Timo Sild: „Valisin pikimal etapil üle mägede jooksmise asemel ringijooksu, kuid see variant oli siiski mägisematest alternatiividest liiga palju pikem. Füüsiliselt olin mitte just kõige paremas minekus, MM-il peaks õige vormiajastuse korral ennast siiski tugevamini tundma.“
Lauri Sild: „Jään oma tehnilise sooritusega rahule, kuid füüsilise poole pealt on veel kõvasti arenguruumi. Maastik oli väga raske joostavusega ja nagu sel puhul tavaline, venisid vahed parimatega ligi kahetunnisel rajal üsna suureks.“
Meeste esikolmik oli täpselt sama mis mullusel MM-il: oma neljanda kulla tavarajal ja üldse 13. MM-kulla teenis ajaga 99:46 prantslane Thierry Gueorgiou, hõbeda sai 25-sekundilise kaotusega šveitslane Daniel Hubmann ning pronksi 57-sekundilise kaotusega norralane Olav Lundanes.
Ka naiste seas oli stardis kaks eestlannat. Annika Rihma kordas tänasel 9,7 km rajal oma kolme aasta tagust 24. kohta tavarajal, kaotust võitjale kogunes veidi alla 14 minuti. „Ma ei saa oma jooksuga kuidagi rahule jääda. Tegin mitu viga, kuid sellegipoolest jäi füüsiline võimekus realiseerimata – ei tundnud ennast finišis kaugeltki tühjaksjooksnuna. Ootasin raskemat läbitavust ja põnevamat rada,“ kommenteeris põlvalanna ise.
MM-debütant Sigrid Ruul lõpetas 52. kohaga, kaotust kogunes üle poole tunni. Sigrid kommentaar: „Maastik ja rada olid väga rasked ja mitte-eestilikud. Pöörasin peatähelepanu orienteerumisele, et vältida suuri vigu ja see mul ka õnnestus. Väsisin muidugi üsna ära, kuid suutsin siiski ka raja lõpuosas korralikult pingutada.“
Naiste kuld läks suure eduga Ida Bobachile Taanist ajaga 75:35. Norralanna Mari Fasting sai hõbeda ajaga 78:19 ja tiitlikaitsjast venelanna Svetlana Mironova pronksi ajaga 78:39