Uudis

Eesti meistrid sprindis on Annika Rihma ja Sander Vaher

Eesti meistrid sprindis on Annika Rihma ja Sander Vaher

Pärnu Vallikäärus peetud Eesti meistrivõistlused orienteerumissprindis võitsid põhiklassides Sander Vaher ja Annika Rihma. Ligi 400 orienteeruja osavõtul toimunud sprindivõistluse rada oli distantsile omaselt väga kiire ning pakkus võistlejatele omajagu ka teevalikuülesandeid.

Raja esimese kontrollpunktiga tehtud vea tõttu jäi hilisem võitja Sander Vaher (Kaitsejõudude SK) 1,3 km vaheajapunktiks 12-sekundilisse kaotusse hilisema hõbemedalisti Lauri Silla vastu (samuti KJ SK). Kiire jooksuga raja teisel poolel alistas ta siiski temaga koos poolteist nädalat tagasi MM-teates 6. koha saanud Lauri Silla, võites teda 7,6 sekundiga. Maailmameistrivõistlustel sprindis 27. koha saanud Kenny Kivikas (Tartu OK Ilves) liikus juba algusest peale liidritega võrreldes veidi aeglasema tempoga ning pidi 17,3 sekundilise kaotuse juures leppima 3. kohaga. Meeste põhiklassi 3,2 km ja 17 kontrollpunktiga rajal osales 35 orienteerujat.

Naiste 2,7 km ja 20 kontrollpunktiga rajal ei andnud konkurentidele võimalustki tänavune Eesti meister 10 000 m jooksus Annika Rihma (OK Põlva Kobras), kes juhtis vaheagades algusest lõpuni, alistades lõpuks Sigrid Ruuli (OK JOKA) 36,2 sekundiga ja pronksmedalisti Grete Gutmanni (SK 100) 42,2 sekundiga. Enamuse ajast rajal teist kohta hoidnud, MM-i sprindis 35. koha saanud Evely Kaasiku (OK JOKA) kaotas konkurentidele raja lõpuosas tehtud vigadega ning jäi 32 naise konkurentsis neljandaks.