Uudis

Rattaorienteerumise MMil Doris Kudrele juunioride 5.koht

Rattaorienteerumise MMil Doris Kudrele juunioride 5.koht

Tšehhis Liberecis alanud rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel sõideti avadistantsina lühiraja võistlus.
Meestest tuli maailmameistriks tänavustel Eesti meistrivõistlustel Lauri Malsroosiga tasavägiselt rinda pistnud vene staar Anton Foliforov, kes edestas 5 sekundiga itaallast Luca Dallavallet ja 1.04 tshehh Marek Pospiseki. Lauri Malsroos kaotas võitjale 4.50 ja see andis täna 16. koha. Margus Hallik oli 42. (+11.36), Priit Poopuu 68. (+19.12). Taniel Toomingu ja Arbo Rae nime taga on protokollis märge nende diskvalifitseerimise kohta.
Naisteklassis võitis prantslanna Gaelle Barlet, hõbeda sai tshehhitar Martina Tichovska (+24) ja pronksi britt Emily Benham (+34). Ingrit Kala lõpetas 40. kohaga (+16.58) ja Marje Venelaine 52. kohaga (+31.53).
Naisjuunioridest saavutas Doris Kudre lühirajal 5. koha, kaotades 4. kohale vaid sekundiga!11,8 km rajal saavutas esikoha venelanna Alena Fedoseeva, edestades vaid 48 sekundiga prantslannat Lou Denaix’i ja 59 sekundiga Darya Mikryukovat. Doris Kudre kaotas võitjale 3 minutit 44 sekundit. Kontrollimata andmetel peaks olema tegemist Eesti naisjuunioride parima kohaga rattaorienteerumise MM-idelt.
Meesjuunioride maailmameistriks tuli rootslane Oskar Sandberg. Eestlasi selles klassis stardis ei olnud.