Uudis

Eestlastele rogaini MM-ilt palju medaleid

Eestlastele rogaini MM-ilt palju medaleid

Nädalavahetusel Soomes Lapimaal peetud rogaini maailmameistrivõistlustel täiendasid mitmed eesti võistkonnad oma tiitlivõistluste medalikollektsiooni.

Meesvõistkondade klassis võitsid kolmekordsed rogaini maailmameistrid vennad Rain ja Silver Eensaar seekord hõbeda, tunnistades põhjanaabrite Petteri Muukkoneni ja Hannu-Pekka Pukema nappi paremust. Ööpäevase katsumuse vältel läbisid Eensaared mägisel tundramaastikul 138 kilomeetrit, soomlastest tiitlivõitjad 149 km. 2014. aasta Euroopa meistrid Timmo Tammemäe ja Rait Pallo võitsid pronksi. Erik Aibast ja Andreas Kraas olid viiendad.

Segavõistkondade maailmameistri tiitli võitis Venemaa paar Konstantin Ivanov ja Natalia Zimina, hõbeda said Guntars Mankus ja Irita Pukite Lätist, pronksmedalid Neeme Loorits ja Sirle Zupping. Naisvõistkondade seas võtsid vene tiimid kaksikvõidu. Kuldmedalid võitsid Natalya Abramova ja Anna Šavlakova. Eleri Hirv ja Mariann Sulg võitsid pronksi.

Mitmeid medaleid võideti ka veteranide klassides. Meesveteranide seas said Armo Hiie ja Lauri Lahtmäe pronksi. Naisveteranide klassis võitsid kulla Pilvi-Heli Vettik ja Kersti Ehala. Naissuperveteranide seas võitsid kulla Saima Värton ja Reet Johanson ning hõbeda Ene Sulg ja Marje Tobreluts. Meesultraveteranide klassis said Arvo Kivikas ja Tõnu Nurm hõbeda. Segaultraveteranide klassi hõbeda võitsid Toivo Saue ja Anu Saue.

Naisjuunioride klassis said pronksi Helis Pajuste ja Kadri Ustav.