Uudis

Timo Sild Euromeetingu tavarajal teine, Evely Kaasiku 9.

Timo Sild Euromeetingu tavarajal teine, Evely Kaasiku 9.

Otepää lähistel jätkus täna 13 riigi orienteerumiskoondise osavõtul toimuv Euromeeting tavarajaga.
Eestlaste jaoks tõi teist päeva järjest kastanid tulest välja eilse sprindi võitja Timo Sild. Meeste 15 km pikkusel rajal jõudsid esikolmikusse osalejate seas kõrgeima maailma edetabelikohaga võistlejad – Johan Runesson Rootsist (maailma edetabeli 24.), Timo Sild (16.) ja Albin Ridefelt (31.). Just sellises järjestuses reastuti lõpuprotokollis. Runesson sai ajaks 1:21.23, Timo Sild kaotas 1.34 ja Albin Ridefelt 1.42. Väga head sooritust oli tegemas ka Sander Vaher, kes püsis raja viimase kilomeetrini teise-kolmanda koha konkurentsis, kuid kaotas raja orienteerumistehnilises lõpuosas kaardilugemisjärje nii kapitaalselt, et langes lõpuks 16. kohale, enam kui 8 minutit võitjast.
Võitja Johan Runessoni kommentaar: „Olen Eestis esimest korda, kuid paistab, et olen mõne treeningpäeva järel siinsete maastikega hästi kohanenud. Mets on siin üsna raske läbitavusega, kuid minu kodukandis on see küllaltki sarnane. Esimeste treeningute järel olen teinud oma järeldused kuidas siin oma orienteerumistehnilisi oskusi parimal moel rakendada. Tegin täna ka mõned väiksemad vead, kuid üldiselt sujus kõik hästi“.
Timo Sild: „Tegin ühe paarikümnesekundilise vea kohe raja alguses ja võimalik, et pikkadel etappidel ei teinud alati parimaid teevalikuid, kuid seda näitab täpsemalt õhtune vaheaegade analüüs“.
Naiste 10 km pikkusel rajal oli esikolmik: 1. Julia Gross (Šveits) 1:06.32, 2. Anastasia Rudnaya (Venemaa) 1:06.51, 3. Tuulia Viberg (Soome) 1:07.50. Väga hea jooksu tegi Evely Kaasiku, kes lõpetas 9. kohaga, aeg 1:10.15.
Ülejäänud eestlased pidid leppima kohtadega väljaspool 30 paremat.
Homme võisteldakse viimase alana lühirajal.