Uudis

Euromeetingu lühirajal Timo Sild 6. ja Evely Kaasiku 9.

Euromeetingu lühirajal Timo Sild 6. ja Evely Kaasiku 9.

Otepää lähistel lõppes täna 13 riigi orienteerumiskoondise osavõtul toimuv Euromeeting lühirajaga.
Tänagi sai kodupublik rõõmustada kahe tulemuse üle esikümnes – Timo Sild oli meestest kuues ja Evely Kaasiku naiste seas teist päeva järjest üheksas. Mõlemas klassis said kaksikvõidu rootslased.
Meeste 6 km pikkusel rajal näitas täna parimat minekut eilse tavaraja kolmas, Albin Ridefelt, kes lõpetas ajaga 28.24 ning edestas eilset võitjat, Johan Runessoni 52 ja leedulast Jonas Vytautas Gvildyst 56 sekundiga. Timo Sild sai ajaks 30.21, mis andis täna kuuenda koha. Hea soorituse tegi ka Sander Vaher, kes lõpetas tihedas konkurentsis 12. kohaga.
Timo Sild: „Tegin tehniliselt puhta jooksu, kaheminutiline kaotus pidi tulema eelkõige jooksukiiruse arvelt. Võimalik, et oma mõju avaldas eile saadud oksalöögist vastu silma tingitud pisut udune nägemine ühest silmast. Seda mõju on raske hinnata, aga arvatavasti kärpis see mõnevõrra kaardilugemise kiirust.“
Naiste 4,7 km pikkusel rajal olid kaks kiireimat rootslannad Anna Bachmann ja Karolin Ohlsson aegadega 28.16 ja 28.51. Kolmandaks tuli eilne võitja Julia Gross Šveitsist ajaga 29.17. Evely Kaasiku aeg 30.44 andis talle teist päeva järjest üheksanda koha.
Evely Kaasiku: „Tegin tegelikult eile parema ja sujuvama soorituse kui täna. Täna olin pisut ebakindlam ja töö kaardiga ei olnud just kõige sujuvam, nii et tänane üheksas koht tuleb mulle pigem väikese üllatusena. Füüsiline vorm on hetkel hea. Nädala pärast võistlen Šveitsis MK-etappidel, mis toimuvad keskmäestiku tingimustes. Tahaks väga loota, et suudan selle keskkonnamuutusega kiiresti kohaneda ja seal oma hooaja parimad sooritused teha.“