Uudis

Eestlased üliõpilaste MM-il esikuuikust väljas

Eestlased üliõpilaste MM-il esikuuikust väljas

Venemaal, Tuulas toimuvatel esimestel üliõpilaste maailmameistrivõistlustel suusaorienteerumises sõideti kolmandal võistluspäeval sprinditeade. Iga osalev riik võis startida kahe võistkonnaga, iga võistkond koosnes ühest mehest ja ühest naisest, kes sõitsid vaheldumisi kumbki kolm etappi. Sprindile kohaselt olid etapipikkused 1,5 km ringis ja parimatel kulus igale etapile vaid 5-6 minutit.

Esimesel etapil hõivas liidrikoha Soome esindusvõistkond Tero Linnainmaa-Sonja Mörsky, kes jäid juhtima neljanda etapi lõpuni. Viiendal etapil möödus neid Norra esipaar Jörgen Madslien- Anna Ulvensøen, kes võtsidki lõpuks kindla võidu, edestades poole minutiga Soomet ja pooleteise minutiga Venemaa esindust koosseisus Aleksandr Zlobin-Natalja Ignatova.

Eesti oli välja kahe võistkonnaga koosseisus Rimmo Rõõm-Daisy Kudre ja Andres Saal-Evely Kaasiku. Avaetapp meie meestel ei õnnestunud ja tuli leppida enam kui minutilise kaotusega parimatele. 17 võistkonna seas lõpetati vastavalt 11. ja 13. kohal. Seda vahet edaspidi vähendada ei õnnestunudki, vahe liidritega hakkas kasvama, kuid kohad püsisid üsna stabiilselt esikümne järel.
Lõpuprotokolli läksid eestlastele kirja 11. ja 12. koht üldjärjestuses ning võistkonnale Rõõm-Kudre 7. koht riikide arvestuses.

Võistlused lõppevad esmaspäeval lühirajaga.