Uudis

Eesti meistriteks sprindidistantsil tulid Daisy Kudre ja Even Toomas

Eesti meistriteks sprindidistantsil tulid Daisy Kudre ja Even Toomas

Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumise sprindidistantsil peeti täna kolmandal katsel Tamsalus.
Naiste põhiklassis oli seekord eriti tihe võistlus, kus võitja selgus alles teel viimasesse punkti. Kõige kiiremalt lahendas raja tehnilise lõpuosa värskalanna Daisy Kudre (aeg 13.58), kellele klubikaaslane Piret Pärnik kaotas lõpuks vaid 15 sekundiga (14.14) ja noorem õde Doris Kudre 19 sekundiga (14.18). Eelmisel nädalal üliõpilaste MM-võistlustel Venemaal Tuulas mitu korda 6 parema hulka jõudnud Evely Kaasiku jäi seekord neljandaks (15.29, + 1.29).
Meesteklassis olid 5 paremat meest lõpuprotokollis 1 minuti sees. Eesti meistriks tuli Even Toomas (17.54; Värska OK Peko), vaid 7 sekundit kaotas talle Ilmar Udam (18.01; JOKA) ja pronksi teenis Sander Linnus (18.29; Värska OK Peko).
Õhtupoolikul toimunud sprinditeates tulid põhiklassides võitjateks samuti Värska OK Peko esindused, koosseisus Daisy Kudre-Piret Pärnik ning meestest Even Toomas-Sander Linnus. Naisjuunioridest võitsid Doris Kudre-Kristel-Kõivo (Värska OK Peko) ning meesjuunioridest OK Ilvese esindus Rimmo Rõõm- Georg Caius Kutsar.
Rakvere OK oli vaid napi nädalaga suutnud ette valmistada meistrivõistluste väärilised rajad ja kaardid. Algselt Tamsalusse planeeritud, kuid siis Rakverre üle viidud ning nüüd parimaid lumeolusid tabada püüdes tagasi Tamsallu toodud võistluse peakorraldaja Kuno Rooba oli pika võistluspäeva järel väsinud kui rahul. Tema sõnul olid võistlejad hoolimata lumevaesest talvest radade, kaartidega ning eelkõige võistlemisvõimalusega väga rahul. Peakorraldaja sõnul olid lumeolud täna Tamsalus head.
Täielikud tulemused, GPS-jälgimine ja pildid: http://www.raok.ee
Veebruari lõpus sõidab Eesti koondis Austriasse Obertilliachi, kus koos Euroopa meistrivõistlustega peetakse ka juunioride MM ning Euroopa noorte meistrivõistlused suusaorienteerumises.