Uudis

57. Jüriööjooks toimub Loksal

57. Jüriööjooks toimub Loksal

Orienteerumishooaja kevadine tipphetk, 5-liikmeliste teatevõistkondadega joostav öine Jüriööjooks toimub tänavu jüripäeval 23. aprillil Loksal. Pealampide valgel stardib rajale 50 võistkonda, asudes heitlema kunagise „Spordilehe“ poolt välja pandud unikaalsele rändauhinnale „Kalevipoeg kivi viskamas“.

Võiduauhinnale konkureeriva poolesaja võistkonna seas on ka möödunud aasta võitja SK 100 Tallinnast ja läbi aastate enim esikohti võitnud Tartu OK Ilves. Kuna nimelised koosseisud selguvad reedel, siis on favoriitide ennustamine keeruline. Absoluutklassi kõrval selguvad ka parimad noorte-, veteranide ja 3-liikmelised harrastajate võistkonnad, kellel eesmärgiks hoopis enese öise metsas proovilepanek ning tippvõistkondade heitlust jälgides meeleolukas hilisõhtu mööda saata.

Loksa Gümnaasiumi juurest algav võistlusrada on väga mitmekesine, viies orienteerujad nii linnamaastikule kui asula servas asuvatele kaunitele luitemännikutele, aga ka Valgejõe lammile ja tööstuspiirkondadesse. Meesvõistlejatel, kes jooksevad esimest, kolmandat ja viiendat vahetust, on rajapikkused 8,1-8,6 km ja naisvõistlejatel 5,6-5,9 km.

Võistlusele eelneb traditsiooniline tõrvikutega rongkäik ning pidulik avamine. Võistkonnad stardivad rajale kell 21.30 ning ennustatav võitja finiš on kolmveerand tundi pärast südaööd. Pealvaatajatele mõeldes paikneb võistluskeskuse läheduses vaate-kontrollpunkt ning võistluskeskuses asub LED-ekraan, kus näidatakse võistlejate liikumist rajal GPS-jälgimise vahendusel. Võistluste üheks meeleolukamaks hetkeks on kindlasti ka avavahetuse pealampidega ühisstart pimedusse.

Võistluse korraldavad koostöös orienteerumisklubi Kooperaator, Eesti Orienteerumisliit ning Eestimaa Spordiliit Jõud.