Uudis

MK avaetapilt parimatena 33. ja 36. koht

MK avaetapilt parimatena 33. ja 36. koht

Wroclawi lähistel toimunud hooaja esimesel orienteerumise MK-etapil jäid eestlaste tulemused oodatust tagasihoidlikumaks, kuna kohanemine kivise ja risuse maastikuga ei sujunud ootuspäraselt.

Eesti koondislastest parima tulemuse saanud Annika Rihma hindas vaatamata tagasihoidlikule kohale võistlust kordaläinuks, sest sai võistlusega aimu, mis seisus on hetkel tema vorm. „Kartsin, et minu vorm on hetkel kehvem, kuid konkurentide kiirus polnudki metsas nii suur“. Sooritusega polnud ta siiski eriti rahul: „Orienteerumistehniliselt läks mul üle kivide-kändude ning keskendumist segasid kaasvõistlejad, kes pidevalt kontrollpunktide asukohtade järgi pärisid.“

Meeste koondise üks liidritest Lauri Sild arvas, et vaatamata alles 36. kohale oli MK-l osalemine väärt kogemus, sest tal on jooksutreeningutes olnud vigastuste tõttu paarikuune paus, ning seda oli tema sõnul näha ka metsas: „Kohe tunda, et ei ole üldse joosta saanud. Hetkel pole ma veel vaimselt valmis tervet rada võistlustempos läbima. Täna läks pool rada hästi, aga kui kohtasin teisi sportlasi, tegin vigu.“ Kuna kuu aja pärast toimuvad vahetult üle piiri Tšehhis Euroopa meistrivõistlused, arvas Lauri Sild, et väheste treeningute pealt osalemine oli väga kasulik: „Siin on suurvõistluste hõngu ning tüübilt Tšehhile sarnane maastik.“

Teised koondislased tegid orienteerumistehniliselt keerulisel, kivistel ning risustel nõlvadel kulgenud radadel palju vigu, kuna ei suudetud kodumaast erineva maastikutüübiga kiiresti kohaneda. Siiski hinnati osalemist tähtsaks, kuna andis võimaluse vabaneda esmasest võistluspingest ning joosta end pühapäevase sprindivõistluse eel lahti.