Uudis

Teatemeistriteks tulid Kaitsejõudude meeskond ja Võru naiskond

Teatemeistriteks tulid Kaitsejõudude meeskond ja Võru naiskond

Tänavused Eesti meistrivõistlused teateorienteerumises Võrumaal Vastseliina vallas Juudakunnu metsas pakkusid suurt rõõmu eelkõige korraldajaklubile. Orienteerumisklubi Võru liikmete kaela pandi viis kuuest kuldmedalist.

Meeste klassis kaitses tiitlit Kaitsejõudude Spordiklubi trio Sander Vaher, Lauri Sild, Timo Sild, kellest kaks viimast on võrukesed. Avavahetuses tegid Sander Vaher ja OK Ilves avaetapi jooksja Kristo Heinmann konkurentidega 5-minutilise vahe sisse. Teises vahetuses jättis Lauri Sild Oliver Küti ligi 6 minuti kaugusele seljataha ning ankruetapil jäi Timo Silla hooleks vaid saavutatud vahet hoida. Kenny Kivikasel õnnestus vahet küll paari minuti võrra vähendada, kuid OK Ilvese päralt jäid seekord siiski hõbemedalid. Kolmandaks jooksis ennast Saue Tammede kogenud võistkond koosseisus Jürgen Einpaul, Erkki Aadli, Andreas Kraas.

Naiste medaliarvestuses juhtis võistlust algusest lõpuni OK Võru esindusnaiskond koosseisus Laura Joonas, Eleri Hirv, Sari Nurmela, kelle edu hõbeda võistnud OK Kape ees oli lõpuks kuus minutit. Kape naiskonnas jooksid Margret Zimmermann, Jana Kink ja Merike Vanjuk. Palju põnevust pakkus võistlus pronksmedalitele, kus OK Võru teine naiskond oli pärast Inga Siegerti ja Eva-Maria Truusalu avaetappe saatnud kolmandal positsioonil rajale eile lühirajal Eesti juunioride meistriks tulnud Marianne Haugi, keda asus 2,5 minutilisest kaotusest jälitama Eesti edetabeli juht Evely Kaasiku. Viimasel õnnestuski poolel rajal noor konkurent kätte saada, kuid ühel keerulisel etapil halva nähtavuse ja läbitavusega maastikuosas kaotas kontrolli olukorra üle ning lasi noorema konkurendi taas ligi kolme minutiga eest ära. See vahe oli Marianne Haugile piisav ka väljaväänatud jalaga joostes ning Võru naiskondadele läksid seekord nii kuld kui ka pronksmedalid.

Tulemuste protokolli kolmandal real seisab küll SK 100 naiskonna nimi, kuid kuna selles võistkonnas teist etappi jooksnud Marili Zimmermann on OK Kape liige, siis jooksid nad väljaspool medaliarvestust.