Uudis

Nädalavahetusel algab rattaorienteerumise MK hooaeg

Nädalavahetusel algab rattaorienteerumise MK hooaeg

Tänavused rattaorienteerumise maailma karikasarja avaetapid sõidetakse nädalalõpul Prantsusmaal Alsace piirkonnas Mulhouses. Kavas on 3 distantsi: laupäeval tavarada, pühapäeval lühirada ning esmaspäeval segateade. Maastikest on oodata nii väga mägist tiheda teedevõrguga piirkonda kui ka navigeerimist viinamarjaistanduste vahel.

Meie A-koondislastest ja tunamullustest teatesõidu maailmameistritest lähevad võistlustulle Lauri Malsroos, kes on mullune Euroopa meister sprindis, ja 37-aastane vanameister Margus Hallik, kes on tänavu näidanud häid sõite Eesti mägirattamaratonide sarjas. Teistest koondislastest on kohal veel Hispaanias Barcelonas elav Riivo Roose ja eelkõige segateatele panustav Marje Venelaine. Võistleva treener-esindajana on tiimi kohapeal juhtimas Arbo Rae.

Viimati võistlesid eestlased Prantsusmaal 14 aastat tagasi, kui 2002 oli kavas üldse kõige esimene rattaorienteerumise MM Pariisi lähedal Fontainebleaus. Tollasest koondisest on siiani rivis Hallik ja Rae.

Kuna viimastel aastatel eestlastele suurt edu toonud sprindidistantsi seekord kavas pole, minnakse võistlustele vastu mõõdukate ootustega. Siiski võib meie esinumbrilt Laurilt, kes mullu oli rattaorienteerumise maailma karikasarja kokkuvõttes 6. ja tunamullu 4., oodata kõrgeid tulemusi ka tavadistantsidel.

Meie ratta-o koondise tänavused suurimad eesmärgi on seotud juulikuus Portugalis toimuva MM-iga, eestlastele väga sobivad on ka MK-finaaletapid, mis sõidetakse septembris Kaunases. Leedu pealinnas Vilniuses toimuvad 2017. aastal ka rattaorienteerumise 15. maailmameistrivõistlused.