Uudis

Eesti sprinditeate võistkond EM-il 8. kohal

Eesti sprinditeate võistkond EM-il 8. kohal

Tšehhis toimuvate Euroopa meistrivõistluste ava-alana joostud sprinditeadet alustas Eesti võistkond Annika Rihma esituses väga hästi, kui Rihma andis vahetuse Raido Mitile üle 6. kohal (+0:43). Mitt langetas võistkonna 11. kohale (+2:15).

Kolmandas vahetuses tõstis Kenny Kivikas Eesti võistkonna 10. kohale (+3:19). Evely Kaasiku möödus viimases vahetuses Austria võistkonnast, samuti tühistati vahele jäetud punkti tõttu Rootsi võistkond, ning Eesti lõpetas 8. kohal (+4:26).

Võitis Venemaa Taani (+0:14) ja Šveitsi (+0:27) ees, kusjuures Taani tõusis viimase vahetuse keskel 10 sekundiga liidriks, kuid taanlaste ankur Maja Alm tegi seejärel u 20-sekundilise vea, lastes Venemaa mööda. Viimase vahetuse alguses liider olnud Rootsi jättis telekaamerate ees ühe kontrollpunkti vahele ning tühistati.

Euroopa meistrivõistlustel joosti sprinditeadet esmakordselt. Eesti võistkonna jaoks on antud koht rahvusvahelisel areenil seni parim, vähem kui kuu aega tagasi oldi Poolas toimunud MK-etapil riikidest 15.

Viite all ametlikud tulemused