Uudis

T. Sild EM-i lühiraja eeljooksus 3. Kokku kolm eestlast finaali.

T. Sild EM-i lühiraja eeljooksus 3. Kokku kolm eestlast finaali.

Tšehhis jätkuvatel orienteerumise Euroopa meistrivõistlustel tegi eestlastest lühiraja kvalifikatsioonis parima tulemuse Timo Sild, kes sai enda grupis kõrge kolmanda koha. Stabiilse jooksu teinud Sild püsis terve võistluse esikolmikus ning kaotas lõpuks grupis B võitnud norralasele Carl Godager Kaasile vaid 15 sekundit.

Naistest üllatas alles juuniorieas Marianne Haug, kelle tulemus esimeses vaheajapunktis jäi alistamatuks ka MM- ja EM-medalistide poolt. Raja teises pooles kogunes küll liidritele kaotust, kuid lõpuks oli Haug kindla edasipääsu taganud 14. kohal. Evely Kaasikul oli see-eest raskusi raja esimeses pooles, kuid lõpuks pääses temagi samast grupist viimasena, 17. kohal finaali edasi.

A-finaal toimub reede pärastlõunal.

Ülejäänud üheksa Eesti koondislast jäid selgelt A-finaalist välja ning osalevad reedel B-finaalis, kus heideldakse koondisesiseselt laupäevase teatevõistluse kohtadele.