Uudis

Eesti meestele Balti meistrivõistluste kolmikvõit!

Eesti meestele Balti meistrivõistluste kolmikvõit!

Põlvamaal Veskimõisas joosti laupäeval orienteerumise Balti meistrivõistluste avapäeval tavarada. Võistlevad Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Peterburi koondised, kus on esindatud nii noored alates 13. eluaastast kui ka täiskasvanute paremik. Heitlik kevad üllatas võistlejaid jaheda ilma ja pideva vihmasajuga. Vaid 7-8 soojakraadi ja pikk rada märjas looduses eraldasid efektiivselt terad sõkaldest ja nii mõneski võistlusklassis olid vahed tulemustes ebatavaliselt suured.

Eesti koondise pöidlahoidjatele pakkusid suurimat rõõmu mehed, kes võtsid lausa kolmikvõidu. Esimest korda tuli tavarajal individuaalselt Balti meistriks Kenny Kivikas, kelle senised parimad tulemused suurvõistlustelt on tulnud sprindidistantsilt. Võidumehe edu pandiks oli parim teevalik raja pikimal etapil, kus tal õnnestus konkurentidega mitmeminutine vahe sisse teha. Kuid isegi rajal suurimat kiirust näidanud mees tunnistas, et külm ja märg ilm kippus jalgu kangeks võtma. 14,5-kilomeetrisel rajal oli Kivika aeg 1:30.15 ja edu lähima konkurendi ees lõpuks tervelt viis ja pool minutit. Seda tihedam oli aga konkurents järgmistele kohtadele. Tasavägises heitluses tulid ka hõbe ja pronksmedal Eestisse kui Lauri Sild edestas napi kolme sekundiga Sander Vaherit. Parima külalisvõistlejana jäi valgevenelane Andrei Salin 17 sekundi kaugusele pronksist.

Naiste põhiklassis domineerisid 8,9-kilomeetrisel rajal kaksikvõiduga leedulannad Sandra Paužaite (1:15.05) ja Inga Kazlauskaite (1:18.30). Eesti koondise liider Evely Kaasiku tuli viiendaks ajaga 1:22.14 ning koondise kogenud treener Elo Saue seitsmendaks ajaga 01:24.01. Naiste koondis paistis silma ühtlaste tulemustega – 15 parema seas oli 8 eestlannat.

Kaheksa noorteklassi peale jäeti Eestisse kaks kulda, mille võitsid Marianne Haug naisjuunioride ja Teele Telgma kuni 16-aastaste neidude seas. Hõbemedali teenis Kaarel Vesilind kuni 16-aastaste noormeeste ning pronksmedaldid Heino Ollin meesjuunioride ja Emily Raudkepp kuni 18-aastaste neidude seas.

Võistkondlik seis avapäeva järel: 1.Leedu 1018p, 2.Eesti 983p, 3.Läti 968p, 4.Valgevene 324p, 5.Peterburi