Uudis

Eestile Balti meistrivõistluste üldvõit!

Eestile Balti meistrivõistluste üldvõit!

Põlvamaal Veskimõisas lõppesid orienteerumise Balti meistrivõistlused teatejooksudega. Eesti koondis läks võistluspäevale vastu plaaniga teha tasa eilne võistkondlik allajäämine Leedule, et saavutada üle pika aja võistkondlik esikoht.

Meesteklassis koosnes Eesti esindusmeeskond eilse individuaalpäeva medalikolmikust Sander Vaher, Lauri Sild, Kenny Kivikas, kellel lasus seega favoriidikoorem. Konkurentidel ei olnud sugugi plaanis võitmist neile kergeks teha. Avavahetuse võitis hoopis Läti II meeskond, Sander Vaher andis teatevahetuse üle viiendana, pooleteist minuti kaugusel liidrist. Teise vahetuses tõstis Lauri Sild meeskonna teiseks, 30 sekundi kaugusele liidriks tõusnud Valgevenest, Läti esindusmeeskond kuklasse hingamas. Viimases vahetuses toimus pärast Valgevene ankrumehe eksimust tasavägine duell Kenny Kivikase ja Läti koondise tulevikumehe Rudolfs Zernise vahel. Kenny Kivikas suutis tasapisi minutise edu sisse saada, kuid tegi lõpu eel väikese vea, mis lasi konkurendil taas nägemisulatusse läheneda. Raja viimasel paarisajal meetril näitas Kenny Kivikas siiski kes on nende võistluste kuningas ja tõi Eestile kulla 19 sekundiga Läti ees. Kolmandana lõpetas Valgevene.

Naiste põhiklassis heastas Annika Rihma oma eilse ebaõnnestunud jooksu tugeva avavahetusega,tulles metsast liidrina napi eduga Leedu ees. Evely Kaasiku kasvatas Eesti naiskonna edu lähimaks konkurendiks tõusnud Läti ees viiele minutile ja see turvaline edumaa võimaldas Laura Joonasel hoida liidrikohta isegi vaatamata mõningatele vigadele. Läti naiskonna järel saavutas aga kolmanda koha Eesti teine naiskond (Margret Zimmermann, Kerstin Uiboupin, Sigrid Ruul), tuues sellega koondisele nii vajalikke täiendavaid kohapunkte.

Juuniorid ja noored panustasid Eesti koondise punktiarvele hõbemedalitega nii poiste kui neidude seas ning kahe päeva kokkuvõttes tähendas see üle paljude aastate Eestile nappi üldvõitu 1562 punktiga Läti 1557 vastu. Leedu arvele jäi 1413 punkti. Valgevene ja Peterburi mittetäielikud koondised lõpetasid vastavalt 4. ja 5. kohal.