Uudis

Teele Telgmale noorte EM-ilt 17. koht

Teele Telgmale noorte EM-ilt 17. koht

Orienteerumise noorte EMi avadistants joosti suveleitsakus mägistel radadel.

Lõuna-Poolas Jaroslawis alagas orienteerumise noorte EMi, kus on osalemas 33 riigi 384 noorsportlast. Võistluste avaalana joosti tavarada 30° C suvekuumuses ja eestlastele harjumatul mägisel ja sälkorgudega pikitud maastikul. Kolmel eestlasel õnnestus ligi saja eakaaslasega konkureerides jõuda tulemuste protokollis esimesse veerandisse.

Meie parimana saavutas Teele Telgma neidude W16 klassi 4,5 km ja 14 KP-ga rajal 17. koha. Kelli Nurm lõpetas 32. kohaga, Laura-Liis Kütt 47., Lorely Kõrvel 73. Võitis soomlanna Lotta Eerola ajaga 44.09. Teele Telgma enda sõnul ta päris õnnestunud orienteerumissooritust teha ei suutnud, aga suuremaid vigu siiski vältis. Kuum ilm ja väsimus muutsid raja lõpuosa läbimise vägagi vaevaliseks.

Noormeeste M18 klassi 7,1 km ja 17 KP-ga rajal, kus 310 tõusumeeetrit, saavutas ülivõimsa seitsememinutilise võidu Daniel Vardas Tšehhist ajaga 52.12. Lauri Pähn tegi hea ja tugeva jooksu ning saavutas 22. koha ajaga 67.32. Noormehe hinnangul suutis ta rajal orenteerumise kontrolli all hoida ja vältida olulisi vigu, ent raja lõpuosas jäi kuumuses jooksuvõimust vajaka. Eestlastest oli Oliver Kütt 68., Tomi-Andre Piirmets 74., Andres Rõõm 89.

Neidude W18 klassi 5,4 km ja 13 KP-ga rajal võitis Zuzanne Morowska Poolast ajaga 50.26. Hästi jooksis Kristiina Himma kes saavutas 24. koha ajaga 62.47. Kristiina oli oma võistlussooritusega väga rahul, pidades seda oma senise sporlastee üheks parimaks. Emily Raudkepp saavutas 56. koha, Kristel Kõivo 67., Kaisa Rooba 70.

Noormeeste M16 klassi 5,8 km ja 15KP-ga rajal võitis taanlane Malthe Poulsen ajaga 50.39. Eestlastest saavutas Kaarel Vesilind 46. koha, Sander Pritsik 52., Hando Allmann 87.

Homme võistlevad noororienteerujad teatejooksudes ja pühapäeval sprindirajal./P.Poopuu/