Uudis

Täna algavad Šveitsis orienteerumise juunioride MM-võistlused

Täna algavad Šveitsis orienteerumise juunioride MM-võistlused

Šveitsis, Engadini orus algavad pühapäeval tänavused juunioride maailmameistrivõistlused orienteerumises.
Võistluskeskus asub maalilises Scuol’i linnakeses Graubündeni kantonis, kuhu on kogunenud 39 riigi koondised.
Eesti koondises asuvad võistlustulle kolm neidu – Marianne Haug, Marie Tammemäe ja Emily Raudkepp ning kolm noormeest – Janek Piirisild, Heino Ollin ja Lauri Pähn. Koondise treeneriks on Vallo Vaher. Varasem juunioride MMi kogemus on olemas Janek Piirisillal (20), Marianne Haugil (20) ja Heino Ollinil (20). Marie Tammemäe (19), Emily Raudkepp (18) ja Lauri Pähn (18) on debütandid. Senised parimad individuaaltulemused on neist Heino Ollinil ja Marianne Haugil, kes on tavarajal saavutanud vastavalt 17. ja 20. koha.

Koondise mõtted ja tunded enne võistluste algust võtab kokku oma viimasel juunioride MMil startiv Marianne Haug: „Juunioride orienteerumispidu on lõpuks kätte jõudnud. Raske ettevalmistustöö on tehtud, nüüd tuleb vaid võistlussooritustele keskenduda.
Emotsioonid on koondislastel ülevad, kõik ootavad juba esimest võistluspäeva.

Šveitsi oludega oleme jõudnud juba kolm päeva harjuda. Massiivsed mäed, sügavad orud ja imelised vaated võtavad hingetuks. Pole siis ime, et joosta on raske.

Kõikidel päevadel oleme kaardil käinud, et tundmatu maastikuga tutvust teha. Suured ja järsud tõusud, kivine pind ja mitmekesine reljeef teevad võistlused väga põnevaks ning huvitavaks, aga samas äärmiselt raskeks. Tuleb suuta hambad ristis tõusu võtta ja samal ajal väga detailselt kaarti lugeda. Võidab see, kes rohkem välja kannatab.“

Esimese alana võisteldakse pühapäeval sprindis. Võistlusmaastikuks on Scuol’i linnake 1200 m kõrgusel merepinnast. Korraldajate eelinfo järgi tuleb joosta täiskiirusel läbi kuue sajandi arhitektuuri. Linnakese kitsad ja käänulised tänavad kulgevad järskudel orunõlvadel, mis tähendab nii füüsiliselt kui tehniliselt keerulisi radu.

Stardid algavad kl 10 eesti aja järgi. Eestlaste stardiajad eesti aja järgi: Tammemäe 10:33, Haug 11:49, Raudkepp 12:11, Piirisild 11:17, Ollin 12:27.