Uudis

Juunioride MMi teatejooksud eestlastel ei õnnestunud

Juunioride MMi teatejooksud eestlastel ei õnnestunud

Orienteerumise juunioride maailmameistrivõistlused Šveitsis Engadinis lõppesid teatejooksudega. Nii mees- kui naisjuunioride seas võidutsesid Šveitsi võistkonnad. Eesti võistkondadel võistlus ei õnnestunud.
Meeste teatejooksus konkureerisid 35 riigi kolmeliikmelist võistkonnad. Võistkondade kõik liikmed läbisid 5,3 km ja 18 KP-ga raja. Võitis Šveitsi meeskond koosseisus Thomas Curiger, Riccardo Rancan ja Joey Hadorn ajaga 1:41.26. Järgnesid Rootsi ja Soome meeskonnad. Eesti meeskond Lauri Pähn, Heino Ollin ja Janek piirisild oli hädas korrektse orienteerumissooritusega ja lõpetas 23.kohaga.
Naiste 3×4,5 km ja 15 KP-ga rajal lõpetasid samuti parimana Šveitsi naiskond Paula Gross, Sofie Bachman ja Simona aebersold ajaga 1:39.01. Järgnevad poodiumikohad hõivasid Soome ja Norra naisjuuniorid. Eesti naiskond Emily Raudkepp, Marianne Haug ja Marie Tammemäe ebaõnnestus kohe avavahetuses ja edaspidi enam oluliselt kohta parandada ei õnnestu nud ning lõpetati 25.kohaga.
Järgmise aasta juunioride maailmameistrivõistlused toimuvad Soomes Tamperes.