Uudis

Eestlastele veteranide MM-i tavarajalt 5 medalit

Eestlastele veteranide MM-i tavarajalt 5 medalit

Eestlased võitsid Harju- ja Lääne-Virumaa piirialale jäävates Pikassaare metsades toimunud orienteerumise veteranide maailmameistrivõistlustel viis medalit.
Pikassaare metsades peetud tavaraja võistlusel võitis oma tänavuse teise kulla Marje Viirmann (pildil keskel) võistlusklassis N55. Andreas Kraas sai klassis M35 hõbeda, pronksile jooksid end Kirti Rebane N40 klassis, Tiiu Tiigimägi N80 ja Heino Mardiste M80 klassis. Veteranide MM-i edukaim riik oli tänavu Rootsi 23 medaliga, kokku võitsid medaleid 15 riigi sportlased.

Marje Viirmann tunnistas, et tuli kodustele maailmameistrivõistlustele kindlate medaliplaanidega, sest oli selle nimel treeningutel kõvasti vaeva näinud, kuid kahekordne tiitlivõit oli talle endalegi üllatuseks. “Konkurents meie klassis on väga tihe. Oli vaja kõva närvi, et sellest võitjana välja tulla,” ütles Viirmann.

Andreas Kraas tegi paar väikest orienteerumisviga, ent jäi tulemusega rahule. “Tänane rada sisaldas harjumatuid soolaukaid, mis tõid väikse vea, ent ka selle etapi puhas lahendamine ei oleks esimest kohta toonud. Esimene mees oli lihtsalt selgelt kiirem,” sõnas Kraas.