Uudis

Eesti teatemeeskond MM-il kaheksas

Eesti teatemeeskond MM-il kaheksas

Rootsis, Strömstadis lõppenud orienteerumise MM-il võisteldi viimasel võistluspäeval teatemedalitele.
31 meeskonna seas startis eelmise aasta koha järgi kuuenda numbri all Eesti meeskond koosseisus Sander Vaher, Timo Sild, Lauri Sild.

Avavahetus algas meie meestele õnnetult kui tehniliselt keerulise teise kontrollpunktiga tuli sisse 3-minutiline viga ja sel hetkel oli meeskond alles 29. kohal. Algas võitlus võistlejaterivi tagumisest otsast ettepoole tõusmise nimel. Finišisse jõudis Vaher 16. kohal, kaotust algusest peale juhtinud Norrale oli kogunenud 5.06.

Teises vahetuses tegi kaks päeva tagasi tavarajal 10. koha pälvinud Timo Sild väga tugeva jooksu, oli üks oma vahetuse kiiremaid ja kaotas Norra liidrikohta kindlustanud tavaraja maailmameistrile Olav Lundanesile vaid 1.27. See sooritus tõstis Eesti meeskonna 7. kohale, 6.33 liidrist.

Kolmandas vahetuses läks Lauri Sild rajale tiheda grupi eesotsas, kus olid 7.-11. kohal jooksvad võistkonnad. Avakilomeetritel tegid selles grupis parimat tööd Eesti ja Läti ankrumehed, kes jooksid teiste ees vahe sisse. Neil õnnestus kätte saada ka kolm minutit varem startinud Prantsusmaa ankrumees ning rajal lõpuosas käis nende kolme vahel võidujooks kohtadele 6-8. Seekord oli konkurentide jooksuvorm veidi parem ja Lauri Sild tõi Eesti meeskonna finišisse 8. kohal, 12 sekundit pärast 7. kohal lõpetanud Lätit.

Eesti meeskonna parimaks kohaks läbi aegade on mullune 6. koht, 2013. aastal oldi 7. ja 2011. aastal 8. kohal.

Kulla võitis algusest lõpuni uhkes üksinduses juhtinud Norra, hõbeda sai tiitlikaitsja Šveits ja pronksi kodupubliku rõõmuks Rootsi.
Eestist eespool olid veel Suurbritannia, Soome, Prantsusmaa ja Läti.