Uudis

Mariann Sulg ja Eleri Hirv rogaini Euroopa meistrid

Mariann Sulg ja Eleri Hirv rogaini Euroopa meistrid

Hispaanias, Baskimaa ja Navarra piirialal Aralari mäestikus lõppenud 13. rogaini Euroopa meistrivõistlustel võitsid Eesti võistkonnad tehniliselt raskel maastikul keerulistes oludes mitmeid medaleid.

Võistlus peeti 550-1430 meetri kõrgusel merepinnast, nõlvade suhtelised kõrgused
100-600 meetrit. Kui laupäeva pealelõunal kimbutas võistlejaid rasketel tõusudel lõõskav päike ja üle 30 soojakraadi kerkinud kuumus, siis päikeseloojang tõi järsu ilmamuutuse. Pöördunud tuul tõi Atlandilt mägedesse pilved ja udu, mis muutis nähtavuse minimaalseks ja tegi öise orienteerumise tõsiseks katsumuseks ka kõige kogenumatele tiimidele. Orienteerumistehnilist katsumust pakkusid mägedes hulk negatiivseid pinnavorme – karstilohke ja kaljulõhesid, mis udus ja pimeduses põhjustasid orienteerumisvigu ka
tippvõistkondadele.

Autasustamistseremoonial oli eestlastel siiski põhjust rõõmustada mitmete medalite üle.
Naisvõistkondadest tulid Euroopa meistriteks Mariann Sulg ja Eleri Hirv, edestades kogenud Venemaa naiskonda Marina Galkinat ja Nina Mihejevat.
Meesvõistkondadest pidid kolmekordsed rogaini maailmameistrid vennad Silver ja
Rain Eensaar seekord tunnistama tšehhide Radovan Cechi ja Thomas Urdzali nappi paremust. Timmo Tammemäe ja Jürgen Einpaul võitsid pronksi, edestades edukama lõpuosaga prantsuse rogainitiimi Benoit Cocheyd ja Francois Plagoli.

Medaleid võideti ka juunioride ja veteranide klassides.
Naisjuunioride seas võitsid pronksi Helis Pajuste ja Elina-Emiilie Leht.
Naisveteranide klassi hõbeda võitsid Merike Vanjuk ja Jana Kink. Meesveteranide klassi pronksi ja meessuperveteranide klassi kulla võitsid Tiit Tali ja Jaanus Reha. Meessuperveteranid klassi pronksi said Maido Kaljur ja Mati Preitof, naissuperveteranide klassi hõbeda Saima Värton ja Reet Johanson.

Pildil: Eleri Hirv ja Mariann Sulg autasustamistseremoonial (foto: Lea Leppik)

Viide: http://www.erc2016.com/