Uudis

Eesti kvalifitseerus Maailma Mängude orienteerumisvõistlustele

Eesti kvalifitseerus Maailma Mängude orienteerumisvõistlustele

Rootsis lõppenud orienteerumise MMi tulemuste alusel selgusid need riigid, kes kvalifitseerusid 2017. aastal Poolas Wroclawis toimuvatele Maailma Mängudele.

Mitteolümpiaalade olümpiamängudeks kutsutavate Maailma Mängude (World Games) orienteerumisvõistlustele pääseb osalema 40 nais- ja 40 meesorienteerujat. Võisteldakse sprindis, lühirajal ja sprinditeates.

Maailma Mängudele pääsemise kvalifitseerumisel oli otsustava kaaluga tänavuse aasta MMi tulemused Mängudel kavas olevatel aladel, mille alusel selgusid 13 riiki, kes saavad Maailma Mängudel välja panna täisvõistkonna ja startida seal ka sprinditeates. MMi tulemuste alusel pääsevad Maailma Mängudel täisvõistkonnaga osalema Šveits, Rootsi, Norra, Taani, Soome, Prantsusmaa, Tšehhi, Suurbritannia, Venemaa, Ukraina, Eesti, Ungari ja Austria ning korraldajamaa Poola.

Eesti võistkonna tulemuse aitasid vormistada sprinditeate segavõistkond (Annika Rihma, Sander Vaher,Kenny Kivikas, Evely Kaasiku) MMi 9.kohaga, lisaks sprindi ja lühiraja võistluse tulemustega Timo Sild, Evely Kaasiku, Kenny Kivikas ja Lauri Sild.

Maailma Mängudele saavad individuaalse koha ka kõik tänavuse aasta maailmameistrid ning samuti igast maailmajaost 1 mees- ja 1 naine.
Viimati oli Eesti võistkonnana Maailma Mängudel stardis 2001. aastal Jaapanis Akitas, kui orienteerumine oli esmakordselt Maailma Mängude kavas. Siis saavutas Eesti teatejooksus 11. koha (Erik Aibast, Anu Annus, Olle Kärner, Elo Saue) ja lühirajal Elo Saue 16., Olle Kärner 18. ja Anu Annus 33. koha.

2005. aastal Saksamaal Duisburgis olid osalemas Kirti Rebane ja Andreas Kraas, kes saavutasid lühirajal vastavalt 23. ja 24. koha. 2009.aastal Taivanil Kaohsiungis osales Merike Vanjuk, kes saavutas sprindis 33. koha. Eelmistel Maailma Mängude Kolumbias Calis esindas Eestit Annika Rihma, kes saavutas sprindis 11. ja lühirajal 23. koha.

Järgmised Maailma Mängud toimuvad 20.-30. juulini 2017 Poolas Wroclawis.