Uudis

Daisy Kudrele Euroopa MV tavarajalt 16. koht

Euroopa meistrivõistlused suusaorienteerumises Soomes Imatras jätkusid täna ühisstardist sõidetud tavarajaga. Meeste rada kattis 26 km ja naiste rada 22 km pikkuse distantsi. Varasemate päevadega võrreldes jäid eestlased tavarajal poodiumikohtadest kaugele.

Parim oli Daisy Kudre 16. kohaga, kaotades võitnud Alena Trapeznikovale Venemaalt 12 min 41 sekundit. Trapeznikova järel sai 2-sekundilise kaotusega hõbeda individuaalse sprindi kullavõitja Tove Alexandersson Rootsist ning kolmas oli Mariya Kechkina Venemaalt 2 min 5 sekundilise kaotusega.

Parim Eesti mees oli üleeilsel sprindil 5. koha saanud Mattis Jaama 25. kohaga. Käesolevatelt Euroopa meistrivõistlustelt juba kolmanda kulla võitnud venelasele Andrey Lamovile kaotas Jaama 9 min 22 sekundit. Teine koht läks Rootsi Markus Lundholmile 1-sekundilise kaotusega ning kolmas koht taas Venemaale Kirill Veselovile. Teistest eestlastest oli Ilmar Udam 32., Margus Hallik 34. ja Rimmo Rõõm 39.

Võistlused jätkuvad laupäeva lühirajaga ja lõpevad pühapäeval teatevõistlusega.