Uudis

6. koha saavutanud Doris Kudre lõpuheitlusest: silme eest oli must

6. koha saavutanud Doris Kudre lõpuheitlusest: silme eest oli must

Soomes Imatras toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel suusaorienteerumises saavutas Doris Kudre ühisstardiga sõidetud tavarajal kõrge 6. koha, olles võistluse kestel korduvalt ka medalikonkurentsis. „Raja esimese ringi ja teise ringi esimese poole sõitsin konkurentidega koos – tempo oli hea ja põhiline oli mitte maha jääda. Teise ringi lõpus olin 3.“, kirjeldab Kudre sõidu käiku.

Raja teises pooles langes ta küll medalikohalt välja: „Edasi tulid pikemad etapid ja kuna üksi sõites tempo ja kaardi lugemise kiirus langes, siis jõudsid mulle mitmed järele. Eelviimases punktis olin rootslasega koos ja sealt edasi andsin endast kõik, vahet polnud, mis koha peale me võistlesime. Silme eest oli must ja sisendasin endale, et mul on temast paremad suusad ning viimase laskumise ja tõusuga sain rootslasest ette“, võttis Kudre enda sõidu kokku.

Naisjuunioridest võitis venelanna Aleksandra Russakova soomlannade Liisa Nenose ja Tuuli Suutari ees. Doris Kudre kaotas võitjale 16,5 km pikkusel rajal 3 min 51 sekundit, medalist jäi teda lahutama 2 min 42 sekundit. Jonne Rooma oli 23., Epp Paalberg 26. ja Kaisa Rooba 31. Meesjuunioridest oli meie parimana Kevin Hallop 20., Georg Kaius Kutsar 22. ja Andres Rõõm 25.

Noorte Euroopa meistrivõistlustel sai eilse neljanda koha kõrvale 12. koha Kaarel Vesilind. Sander Pritsik oli 15. ja Ragnar Rooba 17. Tüdrukutest võistles ainsana Mari Linnus, saades 29. koha.

Võistlused jätkuvad laupäeva lühirajaga ja lõpevad pühapäeval teatevõistlusega.