Uudis

Doris Kudre suusaorienteerumise juunioride MMil taas kuues

Doris Kudre suusaorienteerumise juunioride MMil taas kuues

Soomes Imatral jätkusid suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused lühiraja distantsidega.Täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustega samaaegselt toimuvad ka juunioride maailmameistrivõistlused ja noorte
Euroopa meistrivõistlused.
Doris Kudre suutis juunioride arvestuses tänasel lühirajal (9 km) välja sõita väga hea 6. koha (+1.33), jäädes medalist ilma vaid 30 sekundiga.
Doris jäi oma sõiduga rahule ja treenerist isa Raul Kudre sõnul oli täna neidude esikuuik selgelt teistest parem. Epp Paalberg oli 20. (+8.20) ja Kaisa Rooba 23. (+10.31).
Noormeeste seas eestlastel nii säravat tulemust täna välja sõita ei õnnestunud ja Georg Caius Kutsar oli parimana 20.(+10.33), Kevin Hallop oli 31. (+13.42) ja Andres Rõõm 32. (+13.56).

Meeste 12,2 km pikkusel rajal oli eestlaste parim Even Toomas, kes kaotas võitjale veidi üle 4 minuti ja oli 20. Euroopa meistriks tuli venelane Kirill Veselov kaasmaalase Andrey Grigorievi ja soomlase Ville Petteri Saarela ees. Rimmo Rõõm oli 32. (+13.38) ja Andres Saal 38. (+15.31). Margus Hallik, Ilmar Udam ja Mattis Jaama tulemust kirja ei saanud.

Naiste 11 km pikkusel rajal oli taas teistest selgelt parem rootslanna Tove Alexandersson, kellele järgnes 4-liikmeline venelannade armee eesotsas Maria Kechkina ja Alena Trapeznikovaga. Evely Kaasiku oli parima eestlasena 26. (+11.27). Daisy Kudre tulemus tühistati. Tähelepanuväärne on, et naiste esimesed 19 kohta jaotasid omavahel Rootsi, Venemaa ja Soome sportlased. Palju tühistamisi nii meeste kui naiste seas oli tingitud keelatud järve ületamisest, mida polnud selgelt kaardile märgitud ja tekitas segadust. Kuna mitmed riigid esitasid selle kohta protesti, siis võivad ametlikud tulemused veel muutuda.

Noorte Euroopa meistrivõistlustel mahtus täna esikahekümne hulka vaid
Sander Pritsik 16. kohaga (+9.15), Ragnar Rooba oli 25. (+13.31) ja Siim
Turban 35. (+25.22). Kaarel Vesilinnu tulemus tühistati. Tüdrukute seas oli
Mari Linnus 30. (+17.48).

Homme on suusaorienteerumise tiitlivõistluste viimane päev, kui toimuvad
teatevõistlused.

Võistluste kodulehekülg: http://skiofinland.fi/en/
Tulemused: http://skiofinland.fi/en/resu