Uudis

Suusaorienteerumise Eesti sprindimeistrid selgusid Pariisis

Suusaorienteerumise Eesti sprindimeistrid selgusid Pariisis

Suusaorienteerumise Eesti meistrid sprindialadel selgusid keerukates ilma- ja lumeoludes Lääne-Virumaal Pariisis. Stardis oli kogu meie selle ala paremik.
Meeste 3,88 km ja 14 KP-ga rajal startis esimesena hiljutine Euroopa MV sprindi viies mees Mattis Jaama Värska OK Pekost ja sõitis kõigile teistele ette aja 20.02. See tulemus püsis parimana kuni viimasena startinud klubikaaslase Even Toomase finišeerimiseni, kes suutis seekord olla kiireim ajaga 19.34. Kolmanda kohaga üllatas vanameister Tarvo Klaasimäe Rakvere OK-st (20.43).


Naiste 3,18 km ja 14 KP-ga rajal olid vaatepunktis kolm eeldatavat favoriiti Daisy Kudre ja Doris Kudre Värska OK Pekost ning Evely Kaasiku OK JOKA-st veel tihedas sekundite heitluses. Raja teises pooles suutis aga koondise esinumber Daisy Kudre kindla orienteerumisega teistel eest ära sõita ja võitis ajaga 17.23. Evely Kaasikule kuulus ajaga 18.27 hõbe ja Doris Kudrele 18.45-ga pronks.
Juunioridest võitsid Georg Caius Kutsar (OK Ilves) ja Epp Paalberg (Rakvere OK).


Pärast paaritunnist pausi jätkus võistluspäev sprinditeatega, kus kaheliikmelistel võistkondadel tuli läbida kuus kiiret ja lühikest sprindietappi. Nii meeste kui naiste arvestuses saavutasid kindla võidu Värska OK Peko võistkonnad. Meeste kuldmedali meeskonnas sõitsid Mattis Jaama ja Even Toomas ajaga 1:01.11. Tasavägises hõbemedali heitluses edestas OK JOKA Kaarel Kallas ja Ilmar Udam napi poole minutiga Rakvere OK Tarvo Klaasimäed ja Joonas Oja.
Naiste kuld kuulus õdedele Daisy ja Doris Kudrele. Hõbemedali võitis OK Ilves naiskond Katrin Ojavee, Kaisa Sander ja põnevas pronksheitluses edestas OK JOKA naiskond Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul RSK Jõhvikas esindust.
Juunioride sprinditeate meistriteks krooniti Värska OK Peko meeskond Andres Aruots ja Kevin Hallop ning Rakvere OK naiskond Kaisa Rooba ja Epp Paalberg.

Kõik tulemused: http://www.raok.ee/?EMV_suusaorienteerumises_2017