Uudis

Eestlased võitsid rogaini segavõistkondade Euroopa meistritiitli

Nädalavahetusel toimusid Itaalias, ajaloolise San Gimignano linnakese ümbruses, 14. rogaini Euroopa meistrivõistlused, kus Toomas Marrandi ja Mari Kaseväli võitsid segavõistkondade arvestuses kulla ja tulid Euroopa meistriteks.

Maastik pakkus Toskaanale tüüpilisi vaateid: viinamarjaistandusi, oliivisalusid, küpressidega ümbritsetud villasid, sekka tihedama alustaimestiku ja okkaliste põldmarjaväätidega Vahemere metsatukki.

Rogaini rada oli orienteerumistehniliselt lihtsapoolne, ent füüsilise väljakutse esitasid korralikud tõusud ja laskumised. Tähtsusetu polnud leida ka strateegiliselt parimat rajaplaani ning etappidel tuli lahendada teevalikuülesandeid.

Võistluse korraldus oli siiski itaaliapärases kastmes – võistluse start hilines 10 minutit. Pikalt tuli oodata ka tulemusi.

Lauri Leppik