Uudis

MK-etappidel Soomes jäi Eesti parimaks Timo Sild

MK-etappidel Soomes jäi Eesti parimaks Timo Sild

Orienteerumise MK-sarja esimene võistlusseeria toimus minituuri formaadis ja lõppes pühapäeval viitstardist tavarajaga. Starditi kolmapäevase sprindi kvalifikatsiooni ja laupäevase lühiraja summeeritud aegade järgi.Väikeste stardivahede tõttu kujunes võistlus väga kiireks ja tasavägiseks.

Meeste tuurivõidu noppis norralane Magne Daehli, kes kerkis võitjaks 16. stardipositsioonilt. Timo Sild tegi stabiilse jooksu, kuid langes 19. stardipositsioonilt lõpuks 21. kohale. Tagapool startinud eestlased parandasid kõik tublisti oma kohta, osaliselt ka tänu sellele, et üsna palju oli tavarajal startimisest loobunuid. Kõige suurema tõusu tegi heas jooksuvormis Kenny Kivikas, kes kerkis 61. kohalt 28. kohale.

Naiste seas pani viitstardis oma tugevuse maksma maailma edetabelijuht, rootslanna Tove Alexandersson, kes tõusis võitjaks viiendalt stardipositsioonilt. Parima eestlasena lõpetas Annika Rihma 38. kohal, parandades oma stardipositsiooni nelja koha võrra.

Alanud nädalal nimetab treenerite nõukogu MM-koondise koosseisu, tänavu Lõuna-Eestis toimuva MM-ini on jäänud kuu aega.