Uudis

Lauri Malsroos võitis rattaorienteerumise EMil teise hõbemedali!

Lauri Malsroos võitis rattaorienteerumise EMil teise hõbemedali!

Prantsusmaal Orleansis jätkuvatel rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel võisteldi täna lühirajal. Meeste 24,6 km ja 34 KP-ga rajala võitis kuldmedali soomlane Jussi Laurila ajaga 54.51. Taas tegi medaliväärilise sõidu Lauri Malsroos, kes võitis nendel Euroopa meistrivõistlustel teise hõbeda. Kuldmedalist jäi seekord lahutama napimast napim 1 sekund. Pronksi võitis Krystof Bogar Tšehhist ajaga 55.15. Ülejäänud eestlaste tulemused olid 29. koht Margus Hallik aeg 62.13, 45. Riivo Roose 66.11, Priit Poopuu tulemust ei saanud.
Koondise treener-esindaja Arbo Rae sõnul õnnestus Lauri sõit paremini, kui sprindis, ent siiski mõned väiksemad vead raja esimeses pooles viisid kaotsi väärtuslikke sekundeid. Raja teine pool kulges tõusujoones – mõnikümnesekundine kaotus kuldmedali võitnud Jussi Laurilale kahanes finišisse jõudes vaid 1-sekundiliseks. Laurit kimbutasid enne starti tehnilised viperused, mistõttu pidi ta vaid 10 minutit enne stardiaega tubelessiks tehtud esijooksu paigaldama sisekummi. Seegi võis raja algusosa keskendumisele veidi mõjuda.
Ülehomme on EMil kavas tavaraja võistlus.

Võistluse tulemused, GPS jälgimine ja live ülekanne http://www.mtbo17.fr/live

Fotol Lauri Malsroos EMi lühirajal, autor Arbo Rae.