Uudis

Rattaorienteerumise MMi teatesõitude tulemused olid tagasihoidlikud

Rattaorienteerumise MMi teatesõitude tulemused olid tagasihoidlikud

Leedus jätkuvatel rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel võisteldi teatesõitudes. Eestlaste tulemused olid seekord tagasihoidlikud.
Meeste teatesõidus oli stardis 26 meeskonda ja võistluse käigus vahetusid korduvalt liidrid. Viimasel etapil viis aga lühiraja maailmameister Krystof Bogar Tšehhi meeskonna, kus sõitsid veel Vojtech Stransky ja Vojtech Ludvik kindlalt võidule , edestades järgnevai ligi nelja minutiga. Järgnevatele medalitele pidasid põneva heitluse Soome ja Venemaa, kes selles järjekorras paarisekundilise vahega lõpetasid. Eesti meeskonnad pudenesid liidergrupist juba avavahetuses ja arvestatavat tõusu ei järgnenud ka järgmistel etappidel. Lõpujoonel oli tulemuslikum Eesti 2 meeskond Marek Karm, Erik Aibast ja Märten Henrik Pais, kes saavutasid 14.koha. Eesti esindusmeeskond Margus Hallik, Riivo Roose ja Lauri Malsroos tulemus tühistati.
Naiste teatesõidus suutis viimasel etapil kindla edu sisse sõita ja maailmameistri tiitli võita Soome naiskond Ingrid Stegard, Antonia Haga ja Marika Hara. Taas oli väga tasavägine heitlus järgnevatele medalitele, kus hõbeda võitis Prantsusmaa ja pronksi Venemaa ning nappide sekundiga jäi medalita Austria. Eesti naiskond Liisi Rist, Ingit Kala ja Eleri Hirv paremate heitlusse sekkuda ei suutnud ja lõpetas 10.kohaga.
Samas toimunud juunioride MMil saavutas naisjuuniroide teatesõidus võidu Soome naiskond Kaarina Nurminen, Jutta Nurminen ja Saara Yli Hietanen. Eesti naiskond Jonne Rooma, Doris Kudre ja Mari Linnus lõetas 5. kohaga.

Pärast puhkepäeva jätkub MM tavaraja ja sprindi võistlustega.

Viited tulemustele, GPS-jälgimisele jm-le: http://www.mtbo.lt/wmtboc-2017/#day3

Foto: Doris Kudre teatesõidurajal , autor Burmann.at