Uudis

Timo Sild võttis Norras olulise võidu

Timo Sild võttis Norras olulise võidu

1. septembril algas Norras, Østfoldis, rahvusvaheline võistlus Euromeeting, mis pakub sportlastele head võimalust tutvuda 2019. aasta MM-i maastikutüübiga. Paljud tugevamad orienteerumisriigid on lähetanud sinna oma koondiste tulevikulootused, kellest loodetakse paari aasta pärast MM-koondise liikmeid. Eesti koondisest on osalemas Annika Rihma, Marianne Haug ning Timo ja Lauri Sild.
Reede õhtul joosti lühike proloog, mille tulemuste järgi starditi täna viitstardist lühirajale. Kolmandalt positsioonilt startinud Timo Sild tegi pidevas silmsidemes konkurentidega stabiilse ja külmaverelise soorituse, tegi poolel rajal lähimate konkurentidega väikese vahe sisse ning edestas finišis suurt gruppi jälitajaid 30 sekundiga. Teisest kohast edasi finisheerisid 11 võistlejat 27 sekundi sees. Lauri Sild lõpetas 25. kohaga (+4.05).
Naisteklassis võitis rootslanna Johanna Öberg, kes lõpetas 15 sekundit enne lähimat jälitajat. 20. kohalt alustanud Annika Rihma tõusis kuus kohta ja lõpetas 14. kohaga 8.37 pärast võitjat. 29. kohalt startinud Marianne Haug oli finishis 30. (+13.21).
Pühapäeval on kavas tavarada.

Võistluste kodulehekülg: https://www.woc2019.no/en/

Manuses foto meeste võitjast korraldajate koduleheküljelt

Sixten Sild
Eesti Orienteerumisliit
50 68377