Uudis

Eesti meistriks pikal rajal tulid Sander Vaher ja Laura Joonas

Eesti meistriks pikal rajal tulid Sander Vaher ja Laura Joonas

Tänavused Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal selgitatid suviselt sooja ja päikeselise ilmaga maailma vanuselt kolmandat tuletorni ümbritsevas metsas Kõpu poolsaarel.
Hiiumaa vananaistesuve oli tulnud nautima üle 200 orienteeruja. Võistluse jälgimise tegi kohapeal oma professionaalse esitusega huvitavaks endisest spordireporterist spiiker Erik Lillo.

Põneva luitereljeefiga maastikule oli rajameister Toivo Saue planeerinud meestele 22,6 ja naistele 15,6 km pikkuse raja. Võistlus toimus ühisstardist.

Naisteklassis käis duell esikohale eelmise aasta esipaari – Eleri Hirve ja Laura Joonase vahel (mõlemad OK Võru). Laura Joonas, kes oli aasta tagasi saanud napi 14-sekundilise kaotuse, suutis täna võtta veenva revanši, kuldmedal tuli ajaga 2:07:00. Eleri Hirvele tuli hõbemedal ajaga 2:08:48 ning Margret Zimmermannile (OK Kape) pronks ajaga 2:12:44.

Meesteklassis kaitses tiitlit võistlust algusest lõpuni juhtinud Sander Vaher (EKJ SK). Võiduajaks märgiti 2:16:02. Ülejäänud medalid läksid ülikogenud, vanusega juba veteranide klassidesse kvalifitseeruvatele meestele. 38-aastane Marek Nõmm (SK Saue Tammed) sai väga tugeva soorituse eest tasuks hõbemedali ajaga 2:19:34 ja 43-aastane kolmekordne rogaini maailmameister Rain Eensaar teenis pronksi ajaga 2:25:23.