Uudis

Eesti teatenelik saavutas orienteerumise MK sprinditeates 9. koha

Eesti teatenelik saavutas orienteerumise MK sprinditeates 9. koha

Šveitsis Grindelwaldis lõppes tänase sprinditeatega MK-sarja hooaeg. Eesti I võistkond koosseisus Annika Rihma, Timo Sild, Kenny Kivikas ja Evely Kaasiku kaotas võitjale Rootsi II võistkonnale 3:22 ning saavutas 9. koha. Hõbedaga pidi leppima liidrina viimasele vahetusele läinud Norra I (+0.09) ning kolmandale kohale tuli Šveitsi II võistkond (+0.23). Kahe favoriidi – Rootsi I ja Šveitsi I tulemused tühistati, esimene keeluala läbimise ning teine KP märke tegemata jätmise tõttu.

Eesti võistkond jooksis ühtlaselt, kuid teistest paremat minekut näitas Kenny Kivikas, kes jooksis välja oma vahetuse 3. aja, kaotades 3,5km pikkusel 130 tõusumeetriga rajal etapi kiireimale vaid 23 sekundit.

Sprinditeate MK-sarja koondarvestuses jäi Eesti (199p) Läti (223p) järel 11. kohale, olles napilt parem Austriast (196p). Esikolmikusse mahtusid Rootsi (580), Šveits (430) ja Norra (347). Sealjuures olid nii Rootsi kui Šveits oma kohad kindlustanud juba enne viimast etappi.

Järgmise aasta mais toimuvad Šveitsis Lugano lähistel orienteerumisjooksu Euroopa MV.