Uudis

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/1322.jpg,2018/02/09 00:00:00,1322

Haanjas toimub II üliõpilaste MM suusaorienteerumises”

,https://orienteerumine.ee/eol/uudised/1322.jpg,2018/02/09 00:00:00,1322 Haanjas toimub II üliõpilaste MM suusaorienteerumises”

Eesti Akadeemilise Spordiliit (EASL), Eesti Orienteerumisliit (EOL) ja Rahvusvaheline Üliõpilasspordi Liit (FISU) tervitavad Tartus juba kahe nädala pärast üliõpilaste II suusaorienteerumise maailmameistrivõistluste võistlejaid, ametnikke ja külalisi.

21.-25. veebruar 2018 toimuvad Haanjas võistlused, samas kui võistluskeskus ja staap asuvad Tartus. Esimesed osalejad saabuvad Tartusse 19. veebruaril. Järgmisel päeval on ka esimene ametlik treening, kus võistlejad saavad esmakordselt tutvuda võistlusmaastikuga. Sama päeva õhtul toimub ka Ahhaa Keskuses võistluste pidulik avatseremoonia. 21. veebruaril peetakse sprindivõistlused nii meestele kui naistele. Järgmisel päeval on kavas sprindi teatevõistlus. 23. veebruaril on võistlusel puhkepäev, kus osalejatel on võimalus tutvuda Tartu vaatamisväärsustega.

Vabariigi sajandal aastapäeval, 24. veebruaril toimuvad jälitusvõistlused, mille stardi järjekorrad pannakse paika sprindivõistluse tulemuste põhjal. Võistluste viimasel päeval toimub ühisstardiga võistlus tavarajal. Pärast võistluse lõppu toimub samas Haanjas ka maailmameistrivõistluste pidulik lõpetamine ja maailmameistrivõistluste lipu üleandmine järgmisele korraldusriigile – Soomele.

Kaks aastat tagasi esimestel suusaorienteerumise üliõpilaste maailmameistrivõistlustel oli edukaim riik Soome, kes kindlasti tahab ka seekord oma saavutust korrata. Eestile kuulus 2016. aastal üks pronksmedal, mille võitis Daisy Kudre. Küll olid nii tema kui Evely Kaasiku kõigil distantsidel kuue hulgas. Loodetavasti suudavad meie üliõpilassportlased jätta koju nii mõnegi medali. Momendil on registreerunud võistlusele enam kui 70 võistlejat 12 riigist.

Maailmameistrivõistluste läbiviimist toetavad Tartu linn, Kultuuriministeerium, Teadus- ja Haridusministeerium ning Eesti Kultuurkapital.