Uudis

Daisy Kudre võitis maailmameistrivõistlustel hõbemedali!

Daisy Kudre võitis maailmameistrivõistlustel hõbemedali!

Täna oli 2. suusaorienteerumise üliõpilaste maailmameistrivõistlustel Haanjas kavas sprindidistantsid. Võistlustulle läksid 34 mees- ja 36 naissportlast neljateistkümnest riigist. Kõigepealt startisid naised, kus favoriidiks oli norralanna Anna Ulvensoeen, selle aasta EM-i neljanda koha omanik, lisaks on ta kaks aastat tagasi üliõpilaste MMil jälitussõidu võitja ja lühiraja teine. Eestlannadest püüdis medalit eelmise üliõpilaste maailmameistrivõistluste pronks Daisy Kudre, kes on maailma edetabelis momendil 17.
Kindla võidu võttiski norralanna Anna Ulvensoeen, kes läbis kaheksa kontrollpunktiga raja 14.48-ga. Kahele ülejäänud medalile heitlesid aga tervelt viis sportlast, kellest väljus võitjana ja sai kaela hõbemedali meie Daisy Kudre ajaga 15.18. Kolmas oli venelanna Mariia Petruško, kes kaotas Daisyle kolme sekundiga, kuid edestas neljandaks jäänud kaasmalannat Marina Viatkinat vaid ühe sekundiga. Doris Kudre oli kümnes ajaga 15.49, Evely Kaasiku 15. ajaga 16.40. Epp Paalbergi kohaks jäi 23 (18.13) ja Jonne Rooma koht oli 25 (18.26).

Meestest võitis nimekaim sportlane Sergei Gorlanov Venemaalt, kes on maailma edetabelis kuuendal kohal ja kes on maailmameistrivõistlustelt ja Euroopa meistrivõistlustelt saanud kaks pronksmedalit. Tema aeg täna 14.48. Venelastele kindlustas kaksikvõidu kolm sekundit nõrgema ajaga Vladislav Kiselev. Kiselevile jäi nelja sekundiga alla ja võitis pronksi  Jörgen Haugen Madslein Norrast. Meie parimana oli Kevin Hallop ajaga 17.46 üheksateistkümnes. Rimmo Rõõm oli 23., Georg Caius Kutsari kohaks jäi 23 ning Andres Saalil 28.
Homme, 22. veebruaril algusega kell 11.00 toimub Haanja suusakeskuses sprindi teatevõistlus.

Maailmameistrivõistluste läbiviimist toetavad Tartu linn, Kultuuriministeerium, Teadus- ja Haridusministeerium, Eesti Kultuurkapital ning mitmed eraettevõtted.