Uudis

Hooaja avavõistlusel parimad Laura Joonas ja Marek Nõmm

Hooaja avavõistlusel parimad Laura Joonas ja Marek Nõmm

Eesti orienteerumisjooksu hooaeg avatakse tavapäraselt aprilli alguses Karjalaskevõistuse ja Lihavõtte lühirajaga, mida korraldab orienteerumisklubi Võru. Tänavu tuli starti ligi 300 osalejat, võisteldi Võru vallas Puiga ümbruse põneval maastikul.

Naiste põhiklassis võitis mõlemad päevad kindlalt Laura Joonas (OK Võru), kes edestas kahe päeva summas Grete Gutmanni (SK100) 4:21 ja Margret Zimmermanni (OK Kape) 4:26.

Meestest näitas head jooksuvormi pärnakast noor veteran Marek Nõmm (SK Saue Tammed), kes edestas Kristo Heinmanni (OK Ilves) kahe päeva summas 58 sekundiga, kolmandaks tuli Ats Sõnajalg (KEK RSK, +3:39).

Nädala pärast võistlevad orienteerujad Obinitsas Peko kevade nimelisel võistlusel ning 21. aprillil ootab ees kevadhooaja tähtsündmus, 5-etapiline Jüriöö teatejooks, mis seekord joostakse keskusega Tartu raekoja platsil. Eesti koondist ootavad seejärel ees Euroopa meistrivõistlused Itaalias, Ticinos juba mai esimesel nädalal.