Uudis

Eesti noororienteerujatele Balti meistrivõistlustelt viis medalit

Eesti noororienteerujatele Balti meistrivõistlustelt viis medalit


Lätimaa kaguosas, Kraslava linnakese lähedal algasid täna orienteerumise Balti meistrivõistlused. Võistlus toimub Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Peterburi suurte koondiste vahel, kus on esindatud nii noored alates 13. eluaastast kui ka täiskasvanute paremik. Avapäeval võisteldakse tavarajal ning teisel päeval teatejooksudes. Koondistele on see väga oluline kevadine katsevõistlus tänavu Lätis toimuvate maailmameistrivõistluste eel.

Võistlusmaastik pakkus rohkesti mitmekülgseid pinnavorme ja nõudis head reljeefilugemise oskust.
Kümnest võistlusklassist kahes said eestlased alavõidu.

Kristel Kõivo võitis naisjuunioride klassis 16 sekundiga venelanna Daria Panchenko ees. Tubli neljanda koha sai samas klassis Emily Raudkepp.

Kuni 18-aastaste noormeeste seas tõi võidu Eestisse Kaarel Vesilind, kes edestas lähimat konkurenti ligemale kahe minutiga. Seitsmenda kohaga assisteeris talle samas klassis Kustu Künnapas.

Meesjuunioride klassis võitis hõbemedali Kaarel Hendrik Zernant, kes jäi alla vaid Lätis juba täiskasvanute koondisse jõudnud Uldis Upitisele. Neljanda koha tõi Eestile Lauri Pähn ja kuuenda Oliver Kütt.

Kõige nooremate, kuni 14-aastaste poiste seas tõi Eestile hõbemedali Olle Ilmar Jaama, kellel jäi võidust puudu 1:15. Paremuselt teise eestlasena sai samas klassis seitsmenda koha koondise debütant Nansen Palo.

Kuni 16-aastaste neidude klassis sai pronksmedali Anita Laanejõe, siingi võitis lätlanna, Anna Emilija Suta. Johanna Laanoja oli paremuselt järgmise eestlasena 8. kohal.
Kuni 14-aastaste tüdrukute seas oli Eesti koondise parim Brigitte Panker, kes kaotas ülekaalukalt võitnud lätlannale Agnese Jaunmuktanele 5:54, kuid kellel jäi pronksist puudu vaid neli sekundit.

Kuni 16-aastaste noormeeste konkurentsis oli 16. kohaga Eesti koondise parimaks Ragnar Rooba.

Kuni 18-aastaste neidude seas eestlannadel rada määrustepäraselt läbida ei õnnestunud.

Meeste põhiklassis oli Eesti parimaks Lauri Sild neljanda kohaga, pronsmedalist jäi puudu 12 sekundit. Magusa võidu noppinud lätlasele Arturs Paulinšile kogunes 14,8 km pikkusel rajal kaotust kokku 3:34. Tihedas konkurentsis oli tublil 8. kohal Kristo Heinmann.

Naiste põhiklassis oli Eesti koondise parim Annika Rihma viienda kohaga. Siingi jäi võit korraldajariiki – konkurentidele jäi püüdmatuks Sandra Grosberga. Esikümnesse jõudsid eestlannadest veel 8. Margret Zimmermann, 9. Kerstin Uiboupin ja 10. Laura Joonas.

Võistkondlikus arvestuses on Eesti Läti ja Leedu järel kolmas nii noorte arvestuses kui ka kõigi klasside kokkuvõttes.

Pühapäeval võisteldakse teatejooksudes.