Uudis

Lauri Malsroos saavutas rattorienteerumise EMil tavarajal 11.koha

Lauri Malsroos saavutas rattorienteerumise EMil tavarajal 11.koha

Ungaris Budapestis toimuvatel rattaorienteerumise Euroopa MV-l sõideti avadistantsina tavaraja võistlus. Öö läbi sadanud vihma tõttu oli maastik märg ja teed-rajad väga porised ning see tegi võistlusolud üliraskeks. Rajameistrite poolt plaanitud eeldatavad võiduajad veniseid selgelt pikemaks.
Meeste 40,5 km, 19 KP ja 920 tõusumeetriga rajal saavutas võidu tšehh Vojtech Ludvik ajaga 2:07.26. Järgnesid Luca Dallavalla Itaaliast 2:09.20 ja Ruslan Gritsan Venemaalt 2:09.21. Eesti meestest tegi hea sõidu Lauri Malsroos, kes lõpetas 11. kohaga, aeg 2:18.27. Esikuuikust jäi lahutama napid paar minutit. Lauri enda kommentaar: „Oli pikk, poriste tõusudega ja tehniliselt suhteliselt lihtne rada, mis mulle kõige paremini ei sobinud. Orienteerumissoorituse poolest pikad teevalikud õnnestusid, ent väiksemaid vigu kogunes siiski paari minuti jagu. Seega oli maksimumina reaalne heidelda kuuenda koha eest, aga medaliheitlusse sekkuda poleks suutnud. Homme sõidetaval lühirajal loodan tehnilisemat ja füüsiliselt veidi kergemat rada, siis on võimalus ka kõrgemate kohtade eest heidelda.“ Teise Eesti mehena raja läbinud Margus Hallik lõpetas 29. kohaga.
Naiste 30,2 km, 20 KP ja 630 tõusumeetriga rajal võitis Martina Tichovska Tšehhist ajaga 1:58.27. Järgnesid Olga Shipilova Vinogradova venemaalt 2:06.10 ja Antonia Haga Soomest 2:07.32. Eestlanna Eleri Hirv tegi raskel rajal samuti tubli sõidu ja saavutas 22. koha.
Samas toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel oli käsil juba teine võistlusstart. Avadistantsina sõidetud sprindis saavutas Märten Henrik Pais 22. koha ja tavarajal 25. koha. Mõlemad distantsid võitis Thomas Steinthal Taanist.

Homme võisteldakse rattaorienteerumise EMil lühirajal.

Võistluste tulemused ja online jälgimine http://mtbo.hu/emtboc2018/en/live