Uudis

Eesti koondislased on peaaegu koduse MM-i eelõhtul optimistlikud

Eesti koondislased on peaaegu koduse MM-i eelõhtul optimistlikud


Laupäeva, 4. augusti hommikul kl 9 antakse Riia kesklinnas tänavuse orienteerumisjooksu MM-i avastart. Toimub sprindi kvalifikatsioonivõistlus, kus nii naised kui mehed selgitavad kolmes eeljooksus 45 paremat, kes pääsevad pärastlõunasesse finaali medaleid püüdlema.

Eelmisel aastal toimusid MM-võistlused Lõuna-Eestis ja peaaegu kõik Eesti koondise liikmed saavutasid kodukamaral oma senise karjääri kõrgeimad kohad MM-il. Tänavune MM toimub eestlaste jaoks taas kodule väga lähedal – sprindivõistlused peetakse Riia vanalinnas ja Daugava lõunakaldal, metsadistantsid joostakse Baltikumi sügavaima, Gauja ürgoru nõlvadel Siguldas.

Eesti koondis laupäevases sprindis:
Naised
Marianne Haug (22) – maailma sprindiedetabeli 135., senine parim koht MM-ilt 2017. a 25. koht lühirajal
Margret Zimmermann (23) – maailma sprindiedetabeli 155., MM-debütant
Kerstin Uiboupin (26) maailma sprindiedetabeli 101., senine parim koht MM-ilt 2017. a 44. koht sprindis

Mehed
Kenny Kivikas (27) – maailma sprindiedetabeli 21., senised parimad kohad MM-ilt 2017. a 16. koht tavarajal ja 19. koht sprindis
Ats Sõnajalg (28) maailma sprindiedetabeli 137., MM-debütant
Sergei Rjabõškin (26; maailma sprindiedetabeli 154., MM-debütant

Võistluseelsel päeval osalesid koondise liikmed MM-i ametlikul treeningul, et tutvuda Riia linnamaastiku iseärasustega ja teha korralik eelsoojendus enne hooaja tähtsaimat starti.

Koondislaste endi ootused sprindis:
Marianne Haug: „ Minu eesmärgiks MM-i sprindidistantsil on kindlasti pääseda finaali ja teha seal selline sooritus, millega ise väga rahule jääksin.“

Kerstin Uiboupin: „See on minu teine MM-sprint. Eesmärk on jõuda kindlasti finaali ja parandada oluliselt oma mullust 44. kohta. Selleks tahan teha oma tänavuse hooaja parima soorituse“.

Margret Zimmermann: “Kuna see on mu esimene MM, siis tahan eelkõige oma võimed maksimaalselt realiseerida. Usun, et puhta soorituse korral on finaalipääs täiesti reaalne. Keskendun maksimaalsele sooritusele, mingile kindlale kohale ei mõtle. Kui suudan anda endast maksimumi, siis saan ka auga väljateenitud koha“.

Kenny Kivikas: “Ootan eelkõige korralikke orienteerumisradu, mis pakuks igal etapil mitmeid teevalikuid ja paneks konkurendid vahel ka mitte-optimaalseid teevalikuid tegema. Ise püüan olla valmis kõigeks ning anda endast nii füüsiliselt kui vaimselt kõik ja veidi rohkemgi, et finišis ei jääks midagi hinge kripeldama. Eks siis ole näha, millise koha see lõpuprotokollis annab”.

Ats Sõnajalg ja Sergei Rjabõškin on mõlemad esmakordselt MM-koondises, kuid omavad soliidset sprindivõistluste kogemust nii kodumaal kui rahvusvahelisel areenil ning mõlema miinimumeesmärgiks on finaalikoht.