Uudis

Malsroos ebaõnnestus MM-i lühirajal, Hallikule 23.koht

Malsroos ebaõnnestus MM-i lühirajal, Hallikule 23.koht

Austrias Waldviertelis jätkusid rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused lühirajal, kus Markus Hallik pälvis 23. ja Marek Karm 46. koha.

Päev varem ühisstardiga sõidu 8. kohal lõpetanud Lauri Malsroos lühirajal tulemust kirja ei saanud, kuna jättis ühe kontrollpunkti võtmata. Esikoha viis Šveitsi Simon Braendli ajaga 1:02.14. Veidi üle minuti kaotanud prantslane Baptiste Fuchs sai kaela hõbemedali ja pronksi teenis venelane Grigory Medvedev (+1.37). Hallik kaotas võitjale 12 minutit ja kaks sekundit, Karm aga 25.55.

“Jätsin küll ühe punkti vahele, aga ega see eriline tragöödia ei olnud, sest sõit oli juba varem rikutud,” rääkis Malsroos sõidujärgselt. “Täna oli erakordselt halb päev. Mitte füüsiliselt, aga ma ei saanud kuidagi rajameistri stiilist aru. Loodetavasti oli MM-il täna minu halvim päev ära ja saan oma põhialal, sprindis hea tulemuse.” Möödunud aastal pälvis Malsroos just sprindi distantsil maailmameistrivõistluste pronksmedali.

Austrias toimuvad samal ajal ka Euroopa noorte meistrivõistlused, kus Mari Linnus pälvis W17 klassis kõrge 10. koha. Euroopa meistriks krooniti soomlane Kaarina Nurminen ajaga 31.39. Teise koha sai Portugali rattaorienteeruja Marisa Costa (+0.11) ja kolmas taanlanna Christine Reibert Hansen (+2.31). Linnus kaotas võitjale 8.41. “Marile on esimene kord nii suurtel võistlustel osaleda ja ta tegi ühe suure valikuvea,” kommenteeris Malsroos Linnuse võistlust. “Seega esikuuik ei ole järgmistel päevadel sugugi võimatu.”

Neljapäeval jätkuvad maailmameistrivõistlused teatesõitudega. Eesti koondis stardib rajale järjekorras Karm, Malsroos ja Hallik.

Fotol: Margus Hallik lühirajal, foto Burmann

Toimetas
Liisi Rist