Uudis

Eesti sprindimeistrid selgusid maailmameistrivõistluste maastikul

Eesti sprindimeistrid selgusid maailmameistrivõistluste maastikul

Eelmise aasta orienteerumise maailmameistrivõistluste sprinditeate maastikul Viljandi Lossimägedes selgusid tänavuse aasta Eesti meistrid orienteerumissprindis ja sprinditeates.

Naiste põhiklassis asus 2,5 km ja 23 KP-ga rajal Eesti sprindimeistri tiitlile heitlema 29 sportlast. Tasavägise võistluse võitis Evely Kaasiku (OK JOKA), kes lõpetas ajaga 17.03,7. Evely ise oma jooksuga rahul ei olnud, sest raja algusosas ei saanud ta orienteerumist kuidagi sujuma ja sisse lipsasid paar selget orienteerumisviga. Lisaks tekitas veidi ebakindlust probleemid elektroonilise märke fikseerimisega. Hõbemedali võitis napi 3,8 sekundilise kaotusega Annika Rihma (OK Põlva Kobras), kes oli kindel liider raja esimeses pooles, ent suur orienteerumisviga raja teises osas kukutas ta liidrikohalt. Pronkmedal kuulus Margret Zimmermannile (OK Kape) ajaga 17.22,8.

Meeste 3,0 km ja 25 KP-ga rajal dikteeris võistluse käiku Ats Sõnajalg (Harju KEK RSK), kas saavutas selge võidu ajaga 16.58,8. Võitja enda kommentaar oli, et seekord suutis ta kiired jalad ja orienteerumissoorituse edukalt sobitada ning selgeid vigu rajal ei teinud. Hõbemedal kuulus Kristo Heinmannile (OK Ilves), kelle jooks raja algusosas ei sujunud ja kaotust kogunes 36,2 sekundit. Pronksmedali võitis Sergei Rjabõskin (SRD SK) ajaga 17.47,3.
Juunioride meistriteks tulid Kristel Kõivo ja Karel-Sander Kljuzin (mõlemad Värska OK Peko).

Segavõistkondade sprinditeates asus medaleid jahtima 18 võistkonda. Naissportlaste poolt joostud avavahetusest tuli esimesena teatevahetusse OK Võru, kus Kerstin Uiboupin edestas mõne sekundiga tihedalt järgnenud juhtgruppi ning medalikonkurentsi võisid sekkuda veel 6-7 võistkonda. Teises vahetuses viis Joosep Tammemäe ligi 50 sekundilise eduga liidriks OK Kape. Kristo Heinmann tõstis ühe kindlama kullapretendendi OK Ilvese teisele positsioonile. Etapil selgelt parima aja jooksnud Raido Mitt tõi OK Põlva Kobrase tagasi medaliheitlusse, kus veel kuuel võistkonnal olid reaalsed medalivõidu võimalused. Kolmandal etapil tõstis Kenny Kivikas OK Ilvese liidripositsioonile ja saatis Evely Saue ankruetapile ligi minutilises eduseisus. Järgneva nelja võistkonna vahel võis eeldada viimasel etapil põnevat medaliheitlust. Selles pingelises olukorras suutis SK Saue Tammede nooruke jooksja Teele Telgma kaitsta oma edu jälitajate ees ja lõpetada teisena. Pronksmedal kuulus OK JOKA võistkonnale, kus Evely Kaasiku oli lõpuetapil pea minuti kiirem kui järgnevad, ent enamat pronksmedalist see siiski ei andnud.

Juunioride ja noorte klassides võidutsesid Rakvere OK võistkonnad.