Uudis

Lauri Sillale kolmas, Laura Joonasele esimene meistritiitel tavarajal

Lauri Sillale kolmas, Laura Joonasele esimene meistritiitel tavarajal

Tänavused Eesti meistrid orienteerumisjooksu tavarajal selgitati Kütioru kaardil Võru vallas Võrumaal.

Naiste põhiklassis olid konkurentidest selgelt üle varasem kolmekordne võitja Evely Kaasiku (JOKA) ja mullune hõbemedalist Laura Joonas (OK Võru), kelle vahel käis tihe rebimine kogu 10 km pikkuse raja ulatuses. Kogu aeg väikese eduga liidriks olnud Kaasiku tegi saatusliku pooleminutilise vea raja viimasel kilomeetril ja see saigi otsustavaks. Punkti veatult läbinud Laura Joonas möödus konkurendist ja edestas lõpuks hõbemedalisti 21 sekundiga. Ajad vastavalt 1:26.35 ja 1:26 56.
Pronksmedali pärast heitlesid OK Võru esindajad Kerstin Uiboupin ja Marianne Haug. Lõpuks jäi selgelt peale Uiboupin ajaga 1:37.38, Haug teenis neljanda koha ajaga 01:38.45.

24-aastasele Laura Joonasele oli see mulluse hõbeda kõrval teine tavarajamedal ja esimene kuld.

Meeste põhiklassis eraldusid samuti terad sõkaldest üsna raja alguses, kuid teri oli poole rohkem kui naiste seas. Medalite pärast käis võistlus nelja MM-karastusega mehe vahel: tiitlikaitsja Sander Vaher (OK Kobras), Lauri Sild (EKJ SK) ning Kristo Heinmann ja Kenny Kivikas (OK Ilves).
Kaks kolmandikku 15,6 km pikkusest rajast püsisid kõik neli meest kahe minuti sees, kuid siis hakkas liidriks olnud Lauri Silla edu teiste ees kasvama ja kasvas lähima jälitaja ees finišiks enam kui 4-minutiliseks. Võiduajaks fikseeriti 1:41.44.
Heinmann ja Vaher liikusid viimastel kilomeetritel reipamalt kui Kivikas ja jagasid nimetatud järjekorras omavahel hõbeda ja kulla aegadega 1:45.56 ja 1:46.18. Kivikase päralt jäi neljas koht ajaga 1:48.17.

Lauri Sild sai sellega oma 2013. ja 2016. aasta tiitlite kõrvale kolmanda, Kristo Heinmann kaitses mullust hõbedat, Sander Vaher sai kahe kulla kõrvale teise pronksi ja Kenny Kivikas jäi tavarajal jätkuvalt medalita.

Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Andres Rõõm (OK Ilves) ja Emily Raudkepp (OK Peko).