Uudis

Rogaini EM kujunes Eesti võistkondade jõudemonstratsiooniks

Rogaini EM kujunes Eesti võistkondade jõudemonstratsiooniks

Ukrainas Tšernivtsi lähedal Karpaatide mäestikus peetud rogaini Euroopa meistrivõistlused kujunesid Eesti rogainivõistkondade jõudemonstratsiooniks.

Palav ilm, suured kõrguste vahed ja tihe taimestik ei hoidnud eestlaste hoogu tagasi. Lisaks muutis mõned tunnid peale starti sadanud äikesevihm mägirajad mudasteks ja libedateks ning kergitas märgatavalt veetaset mägiojades.

Meesvõistkondade arvestuses võtsid eestlased kaksikvõidu. Kulla teenisid Timmo Tammemäe ja Sander Linnus 332 punktiga, hõbedal Ain Fjodorov ja Sander Mirme 327 punktiga. Pronksile jäeti Ukraina võistkond Oleksander Dmytruk ja Mykola Vikhtuk 314 punktiga. Naisvõistkondade seas tulid Euroopa meistriks Eleri Hirv ja Piibe Tammemäe 269 punktiga. Kahvatumad medalid võitsid Ukraina naiskonnad – hõbedal Olena Dotsenko ja Olha Cheberakha 249 punktiga, pronksil Tetiana Perevalova ja Svitlana Martynova 242 punktiga. Segavõistkondade arvestuses said Toomas Marrandi ja Anneken Lemberg hõbeda 274 punktiga. Neli punkti parema tulemusega võitsid kulla Irina Voitovych, Taras Melnyk ja Artem Slotin. Pronksmedalid said lätlased Irita Pukite ja Guntars Mankus.

Naisjuunioride arvestuses võitsid pronksi Kristin Viikmaa ja Kadri Ustav. Meesveteranide klassi kulla võitsid Lauri Lahtmäe ja Jaak Väärsi. Segaveteranide hõbeda said Heidi Sild, Mairolt Kakko ja Veikko Tamlak. Naisveteranide klassis võitsid hõbeda Riika Ploompuu ja Ehtel Taevere ning pronksi Merike Mets ja Evelyn Himma. Meessuperveteranide klassi kulla võitsid Aleksander Pritsik ja Jaak Rohtsalu.